Kurabiye yapmanın puf noktaları
Kurabiye nasıl pişirilir
Kurabiye hamuru hazırlamanın puf noktaları
Margarin yada tereyağı oda sıcaklığında olmalı
Daha sert olması icin eritilip soğutulmuş yağ kullanılır
Olcusunden fazla un ilavesi yapılmamalı
Mutlaka buzdolabında bekletilmeli hamur el sıcaklığı ile cıvıklaşıyor,toparlanması icin 15 dakika ile 30 dakika arasında buzdolabı molası gerekiyor
Kurabiyelerin şekilleri bozulmasın,uzeri catlamasın,kabartma tozu kokmasın diyorsanız ya kabartma tozunun miktarını azaltın yada hic ilave etmeyin
Kurabiye hamurunun uzun sure yoğrulup gevşemesi icin, once malzeme mikser yardımıyla cırpılır Sonra elde hızlı bir şekilde yoğrulur Sonra da şeffaf bir folyoya sarılıp buzdolabında 30 dakika bekletilir Boylece hamur daha kolay kesilecektir
Kurabiye hamuru, genelde cok yağlı olduğundan ele yapışır Eğer elleri soğuk suyla ıslatıp kuruladıktan sonra kurabiyeye şekil verilirse, ele fazla yapışmadığı gorulecektir
Duşuk sıcaklıkta pişirilmeli ve sık sık kontrol edilmeli
Kurabiye hamurunu acmadan once parcalara ayırın Calışacağınız hamur parcası haric diğer hamurları, buzdolabında bekletin ve her parcayı kullanmadan once tekrar yoğurun
Kurabiyelerin pişerken yayılmaması icin, fırın tepsisini 1015 dakika serin bir yerde bekletin ve soğuk fırına değil, onceden ısıtılmış kızgın fırına koyun
Sertleşmeden fırından cıkartılmalı bu tarz kurabiyeler soğudukca kıvamını alıyor
Pişirdiğiniz kurabiyelerin, tepsiden parcalanmadan ayrılmasını istiyorsanız, fırın tepsisi sıcakken kurabiyeleri cıkarmayı deneyin Eğer tepsi sıcakken kurabiyeleri almadıysanız, tepsiyi fırında bir daha kızdırarak cıkartabilirsiniz
Biskuvi ve kurabiyeleri koyduğunuz kutuya 12 adet kesme şeker veya yanına 1 avuc pirinc koymak da bayatlamayı geciktirecektir
Kurabiye nasıl pişirilir
Kurabiye hamuru hazırlamanın puf noktaları
Margarin yada tereyağı oda sıcaklığında olmalı
Daha sert olması icin eritilip soğutulmuş yağ kullanılır
Olcusunden fazla un ilavesi yapılmamalı
Mutlaka buzdolabında bekletilmeli hamur el sıcaklığı ile cıvıklaşıyor,toparlanması icin 15 dakika ile 30 dakika arasında buzdolabı molası gerekiyor
Kurabiyelerin şekilleri bozulmasın,uzeri catlamasın,kabartma tozu kokmasın diyorsanız ya kabartma tozunun miktarını azaltın yada hic ilave etmeyin
Kurabiye hamurunun uzun sure yoğrulup gevşemesi icin, once malzeme mikser yardımıyla cırpılır Sonra elde hızlı bir şekilde yoğrulur Sonra da şeffaf bir folyoya sarılıp buzdolabında 30 dakika bekletilir Boylece hamur daha kolay kesilecektir
Kurabiye hamuru, genelde cok yağlı olduğundan ele yapışır Eğer elleri soğuk suyla ıslatıp kuruladıktan sonra kurabiyeye şekil verilirse, ele fazla yapışmadığı gorulecektir
Duşuk sıcaklıkta pişirilmeli ve sık sık kontrol edilmeli
Kurabiye hamurunu acmadan once parcalara ayırın Calışacağınız hamur parcası haric diğer hamurları, buzdolabında bekletin ve her parcayı kullanmadan once tekrar yoğurun
Kurabiyelerin pişerken yayılmaması icin, fırın tepsisini 1015 dakika serin bir yerde bekletin ve soğuk fırına değil, onceden ısıtılmış kızgın fırına koyun
Sertleşmeden fırından cıkartılmalı bu tarz kurabiyeler soğudukca kıvamını alıyor
Pişirdiğiniz kurabiyelerin, tepsiden parcalanmadan ayrılmasını istiyorsanız, fırın tepsisi sıcakken kurabiyeleri cıkarmayı deneyin Eğer tepsi sıcakken kurabiyeleri almadıysanız, tepsiyi fırında bir daha kızdırarak cıkartabilirsiniz
Biskuvi ve kurabiyeleri koyduğunuz kutuya 12 adet kesme şeker veya yanına 1 avuc pirinc koymak da bayatlamayı geciktirecektir