Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kuran-ı Kerimde Gecen Hz. Nuh ve Kavmi Hakkında Ayetler

Kuran-ı Kerimde Gecen Hz. Nuh ve Kavmi Hakkında Ayetler
0
189

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
Kuranı Kerimde Gecen Hz Nuh ve Kavmi Hakkında Ayetler

Ali İmran suresi 3334 ayeti kerime; Şuphesiz, Allah, Adem'i, Nuh'u, İbrahim ailesini (soyunu) ve İmran ailesini (soyunu) birbirinden gelmiş birer nesil olarak secip alemlere ustun kıldıAllah her şeyi hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir

Nisa suresi 163 ayeti kerime; Biz Nuh'a ve ondan sonra gelen peygamberlere vahyettiğimiz gibi, sana da vahyettik İbrahim'e, İsmail'e, İshak'a, Yakub'a, torunlarına, İsa'ya, Eyyub'e, Yunus'a, Harun'a ve Suleyman'a da vahyetmiştik Davud'a da Zebur vermiştik

Enam: suresi 84 ayeti kerime ; Biz ona İshak'ı ve Yakub'u armağan ettik Hepsini hidayete erdirdik Daha once Nuh'u da hidayete erdirmiştik Zurriyetinden Davud'u, Suleyman'ı, Eyyub'u, Yusuf'u, Musa'yı ve Harun'u da İyilik yapanları işte boyle mukafatlandırırız

Araf suresi 59 ayeti kerime; Andolsun, Nuh'u kendi kavmine peygamber olarak gonderdik de, Ey kavmim! Allah'a kulluk edin Sizin icin O'ndan başka hicbir ilah yoktur Şuphesiz ben sizin adınıza buyuk bir gunun azabından korkuyorumdedi

Hud suresi 32 ayeti kerime ;Dediler ki: Ey Nuh! Bizimle tartıştın ve tartışmayı uzattın Eğer doğru soyleyenlerden isen, haydi kendisiyle bizi tehdit ettiğin azabı getir

Hud suresi 33 ayeti kerime; Nuh dedi ki: Onu size, dilerse ancak Allah getirir ve siz (Allah'ı) aciz bırakamazsınız

Hud suresi 36 ayeti kerime; Nuh'a vahyolundu ki: Kavminden daha once iman etmiş olanlardan başka, artık hic kimse iman etmeyecek O halde, onların yapmakta oldukları şeylerden dolayı uzulme

Hud suresi 38 ayeti kerime ; (Nuh) gemiyi yapıyordu Kavminden ileri gelenler her ne zaman yanına uğrasalar, onunla alay ediyorlardı Dedi ki: Bizimle alay ediyorsanız, sizin bizimle alay ettiğiniz gibi biz de sizinle alay edeceğiz

Araf suresi 61 ayeti kerime; Nuh onlara şoyle dedi: Ey kavmim! Bende herhangi bir sapıklık yok Aksine ben, Alemlerin Rabbi tarafından gonderilmiş bir peygamberim

Araf Suresi 69 ayeti kerime; Sizi uyarması icin icinizden bir adam aracılığıyla Rabbinizden size bir zikir (vahy ve oğut) gelmesine şaştınız mı? Hatırlayın ki, Allah sizi Nuh kavminden sonra onların yerine getirdi ve sizi yaratılış itibariyle daha guclu kıldı Allah'ın nimetlerini hatırlayın ki kurtuluşa eresiniz

Tevbe suresi 70 ayeti kerime ; Onlara kendilerinden oncekilerin; Nuh, Ad ve Semud kavimlerinin; İbrahim'in kavminin; Medyen halkının ve yerle bir olan şehirlerin haberleri ulaşmadı mı? Peygamberleri onlara apacık mucizeler getirmişti (Ama inanmadılar Allah da onları cezalandırdı) Demek ki Allah onlara zulmediyor değildi, ama onlar kendilerine zulmediyorlardı

Yunus suresi 71 ayeti kerime ; Nuh'un haberini onlara oku Hani o bir vakit kavmine şoyle demişti: Ey kavmim! Eğer benim konumum ve Allah'ın ayetleriyle oğut vermem size ağır geliyorsa, (biliniz ki) ben sadece Allah'a dayanıp guvenmişim Artık siz de (bana) ne yapacağınızı ortaklarınızla beraber kararlaştırın ki işiniz size dert olmasın! Bundan sonra bana hukmunuzu uygulayın; bana muhlet de vermeyin!

Hud suresi 25 ayeti kerime; And olsun, biz Nuh'u kavmine peygamber olarak gonderdik Onlara şoyle dedi: Ben sizin icin apacık bir uyarıcıyım

Hud suresi 28 ayeti kerime ; Nuh dedi ki: Ey Kavmim! Soyleyin bakalım; şayet ben Rabbimden gelen apacık bir delil uzerinde isem ve O kendi katından bana bir rahmet vermiş de, siz ona karşı kor kalmışsanız, onu istemediğiniz halde, biz sizi ona zorlayacak mıyız?