Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kur'an-ı Kerimdeki Dua Ayetleri Nelerdir?

Kur'an-ı Kerimdeki Dua Ayetleri Nelerdir?
0
165

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kur'anı Kerimdeki Dua Ayetleri bulunmaktadır bu ayetler aşağıdaki gibidirYüce Allah, bize dürüst yolu, yapmamız gerekeni ve uzaktan durmamız gerekeni kutsal kitabımız Kur'anı Kerim'de anlatmıştır

Kur'anı Kerim'de bir takım surelerde, jurnal hayatımızda da kullandığımız dualar mevcuttur Ulu Allah 'ın bizlere gönderdiği kutsal kitabımızda geçen dualardan bazıları şağıdaki gibidir

İşte Kuranı Kerim'de geçen dua ayetleri

İBRÂHÎM Suresi 40Ayet

Arapça Okunuşu:Rabbic ’alnî mukîmas salâti ve min zurriyyetî rabbenâ ve tekabbel duâ(duâi)

Türkçe Meali:Rabbim, beni ve zürriyetimi namazı ikame edenlerden kıl Rabbimiz, duamı kabul buyur

İBRÂHÎM Suresi 41Ayet

Arapça Okunuşu: Rabbenagfirlî ve li vâlideyye ve lil mu ’minîne yevme yekûmul hisâb(hisâbu)

Türkçe Meali: Rabbimiz, hesap yapıldığı (görüldüğü) gün beni, annemi, babamı ve mü'minleri mağfiret et (günahlarımızı affet)

İSRÂ Suresi 24Ayet

Arapça Okunuşu:Vahfıd lehumâ cenâhaz zulli miner rahmeti ve kul rabbirhamhumâ kemâ rabbeyânî sagîrâ(sagîren)

Türkçe Meali:Ve onlara (ikisine), acıma ederek ve alçakgönüllü ile kanat ger! Ve “Rabbim, onların beni yetiştirdiği gibi ikisine de merhamet et! de

İSRÂ Suresi 80Ayet

Arapça Okunuşu:Ve kul rabbi edhılnî mudhale sıdkın ve ahricnî muhrece sıdkın vec ’al lî min ledunke sultânen nasîrâ(nasîren)

Türkçe Meali:Ve de ki: “Rabbim beni sıdk ile dahil et ve beni sıdk ile çıkar Ve bana senin katından (dar ilminden) bir muavin sultan kıl

ÂLİ İMRÂN Suresi 147Ayet

Arapça Okunuşu:Ve mâ kâne kavlehum illâ en kâlû rabbenagfir lenâ zunûbenâ ve isrâfenâ fî emrinâ ve sebbit akdâmenâ vensurnâ alel kavmil kâfirîn(kâfirîne)

Türkçe Meali:Ve onların sözleri: Rabbimiz, bizim günahlarımızı mağfiret et ve işimizdeki israfımızı (aşırılığımızı) bağışla Ve ayaklarımızı değişmez tut ve kâfirler kavmine aleyhinde bize destek etdemekten diğer birşey olmadı

BAKARA Suresi 286Ayet

Arapça Okunuşu:Lâ yukellifullâhu nefsen illâ vus ’ahâ lehâ mâ kesebet ve aleyhâ mektesebet rabbenâ lâ tuâhıznâ in nesînâ konut ahta ’nâ, rabbenâ ve lâ tahmil aleynâ ısran kemâ hameltehu alellezîne min kablinâ, rabbenâ ve lâ tuhammilnâ mâ lâ tâkate lenâ bih(bihî), va ’fu annâ, vagfir lenâ, verhamnâ, ente mevlânâ fensurnâ alel kavmil kâfirîn(kâfirîne)

Türkçe Meali:Allah kimseyi gücünün yettiğinden başkasıyla mükellef kılmaz (sorumlu tutmaz) Kazandığı (dereceler) onundur ve iktisap ettiği (kazandığı negatif dereceler) de onundur (sorumluluğu onun üzerindedir) Rabbimiz! Şâyet unuttuysak ya da kusur yaptıysak bizi aheze etme (sorgulama) Rabbimiz, bizden öncekilere yüklediğin gibi bizim üzerimize ağır siklet doldurma Rabbimiz, takat (kuvvet) yetiremeyeceğimiz şeyi bize yükleme Ve bizi af ve mağfiret et ve bize rahmet et (Rahîm esması ile bize tecelli et, rahmet nurunu bayrak direği) sen bizim Mevlâmız'sın Bundan Böyle kâfirler kavmine aleyhinde bize takviye et

BAKARA Suresi 250Ayet

Arapça Okunuşu:Ve lemmâ berazû li câlûte ve cunûdihî kâlû rabbenâ efrig aleynâ sabren ve sebbit ekdâmenâ vensurnâ alel kavmil kâfirîn(kâfirîne)

Türkçe Meali:Ve (Talut'un askerleri), Calut ve onun askerlerinin (ordusunun) karşısına çıktıkları vakit şöyle dediler: “Rabbimiz üzerimize sabır yağdır, ayaklarımızı (düşman aleyhinde) değişmez kıl ve kâfirler kavmine karşı bize destek et

MU'MİNÛN Suresi 97Ayet

Arapça Okunuşu:Ve kul rabbi eûzu bike min hemezâtiş şeyâtîn(şeyâtîni)

Türkçe Meali:Ve “Şeytanların kışkırtmalarından (vesveselerinden) sana sığınırım de

MU'MİNÛN Suresi 98Ayet

Arapça Okunuşu:Ve eûzu bike rabbi en yahdurûn(yahdurûni)

Türkçe Meali:Ve Rabbim, (şeytanların) benim yanımda bulunmalarından sana sığınırım

MU'MİNÛN Suresi 109Ayet

Arapça Okunuşu:İnnehu kâne ferîkun min ibâdî yekûlûne rabbenâ âmennâ fagfir lenâ verhamnâ ve ente hayrur râhımîn(râhımîne)

Türkçe Meali:Belli ancak kullarımdan bir grup şöyle der: “Rabbimiz, biz âmenû olduk (ölmeden önce Sana ulaşmayı diledik) Bundan Böyle bize mağfiret et ve bize rahmet et (Rahîm esma'n ile tecelli et) Ve Sen, Rahîm olanların en hayırlısısın

ANKEBÛT Suresi 30Ayet

Arapça Okunuşu:Kâle rabbinsurnî alel kavmil mufsidîn(mufsidîne)

Türkçe Meali İbrâhîm AS): Rabbim, müfsidler kavmine karşı bana yardım etdedi

TAHRÎM Suresi 8Ayet

Arapça Okunuşu:Yâ eyyuhâllezîne âmenû tûbû ilâllâhi tevbeten nasûhâ(nasûhan), asâ rabbukum en yukeffire ankum seyyiâtikum ve yudhilekum cennâtin tecrî min tahtihel enhâru, yevme lâ yuhzîllâhun nebiyye vellezîne âmenû meah(meahu), nûruhum yes'â beyne eydîhim ve bi eymânihim yekûlûne rabbenâ etmim lenâ nûrenâ vagfir lenâ, inneke alâ kulli şey'in kadîr(kadîrun)

Türkçe Meali:Ey âmenû olanlar (Allah'a ulaşmayı dileyenler)! Allah'a Nasuh Tövbesi ile pişmanlık edin! Umulur ancak Rabbiniz, sizin günahlarınızı örter ve sizi altından nehirler akan cennetlere koyar O gün Allah, nebîleri ve O'nunla beraber olanları mahzun etmez Onların nurları, önlerinde ve sağlarında koşar “Rabbimiz, bizim nurumuzu tamamla ve bize mağfiret et (günahlarımızı sevaba çevir) Kesin oysa Sen, herşeye kaadirsin derler

ENBİYÂ Suresi 89Ayet

Arapça Okunuşu:Ve zekeriyyâ iz nâdâ rabbehu rabbi lâ tezernî ferden ve ente hayrul vârisîn(vârisîne)

Türkçe Meali:Ve Hz Zekeriya, Rabbine (şöyle) nida etmişti: “Rabbim, beni tek başıma bırakma ve Sen, varislerin en hayırlısısın

KEHF Suresi 10Ayet

Arapça Okunuşu:İz evel fityetu ilel kehfi fe kâlû rabbenâ âtinâ min ledunke rahmeten ve heyyi' lenâ min emrinâ reşedâ(reşeden)

Türkçe Meali:Gençler mağaraya sığındıkları vakit şöyle dediler: “Rabbimiz, bize Senin katından bir rahmet ver Ve bize emrimizden (bizim içimizden, senin emirlerinden bize ait olan rahmet ve salâvâtı ulaştıracak kişiyi) mürşidi görev et

HÛD Suresi 47Ayet

Arapça Okunuşu:Kâle rabbi innî eûzu bike en es'eleke mâ leyse lî bihî ilm(ilmun), ve illâ tagfirlî ve terhamnî ekun minel hâsirîn(hâsirîne)

Türkçe Meali Nuh AS): “Rabbim, belli ama ben, onun hakkında benim bir ilmim (bilgim) olmayan şeyi Senden istemekten Sana sığınırım Ve Senin, beni mağfiret faktör ve Senin, bana rahmet faktör olmazsa ben, hüsrana uğrayanlardan olurum dedi

A'RÂF Suresi 126Ayet

Arapça Okunuşu:Ve mâ tenkımu minnâ illâ en âmennâ bi âyâti rabbinâ lemmâ câetnâ, rabbenâ efrıg aleynâ sabren ve teveffenâ muslimîn(muslimîne)

Türkçe Meali:Rabbimizin âyetleri bize geldiği vakit, O'na îmân ettik diye bizden intikam alıyorsun Rabbim, bize sabır yağdır ve bizi teslim olmuş (ruhumuz, fizik vücudumuz, nefsimiz ve irademiz) olarak öldür (ölüm ettir)

YÛNUS Suresi 85Ayet

Arapça Okunuşu:Fe kâlû alallâhi tevekkelnâ, rabbenâ lâ tec ’alnâ fitneten lil kavmiz zâlimîn(zâlimîne)

Türkçe Meali:Bunun üzerine: “Biz Allah'a tevekkül ettik Rabbimiz, bizi zalim kavme fitne (konusu) kılma dediler

FURKÂN Suresi 65Ayet

Arapça Okunuşu:Vellezîne yekûlûne rabbenasrif annâ azâbe cehenneme inne azâbehâ kâne garâmâ(garâmen)

Türkçe Meali:Ve onlar: “Rabbimiz cehennem azabını bizden uzaklaştır Emin oysa onun azabı daimî helâk edicidir derler

FURKÂN Suresi 74Ayet

Arapça Okunuşu:Vellezîne yekûlûne rabbenâ heb lenâ min ezvâcinâ ve zurriyyâtinâ kurrete a ’yunin vec ’alnâ lil muttekîne imâmâ(imâmen)

Türkçe Meali:Ve onlar: “Rabbimiz, eşlerimizden ve zürriyyetimizden bize göz aydınlığı bağışla ve bizi muttakilere (takva sahiplerine) imam kıl derler

KASAS Suresi 24Ayet

Arapça Okunuşu:Fe sekâ lehumâ summe tevellâ ilez zılli fe kâle rabbi innî limâ enzelte ileyye min hayrin fakîr(fakîrun)

Türkçe Meali:Bu Nedenle ikisinin (sürüsünü) suladı, daha sonra gölgeye döndü ve Rabbim belli ancak ben, bana hayır olarak indirdiğin herşeye fakirim (muhtacım)dedi

HAŞR Suresi 10Ayet

Arapça Okunuşu:Vellezîne câû min ba ’dihim yekûlûne rabbenâgfir lenâ ve li ihvâninellezîne sebekûnâ bil îmâni ve lâ tec ’al fî kulûbinâ gıllen lillezîne âmenû rabbenâ inneke raûfun rahîm(rahîmun)

Türkçe Meali:Ve onlardan daha sonra gelenler: “Rabbimiz bizi ve bizden önce îmân ile geçmiş (göç etmiş) olan kardeşlerimizi mağfiret et Ve kalplerimizde âmenû olanlara karşısında kin bırakma Rabbimiz, muhakkak fakat Sen; Rauf'sun, Rahîm'sin derler

MUMTEHİNE Suresi 4Ayet

Arapça Okunuşu:Kad kânet lekum usvetun hasenetun fî ibrâhîme vellezîne meah(meahu), iz kâlû li kavmihim innâ bureâu minkum ve mimmâ ta ’budûne min dûnillâhi kefernâ bikum, ve bedee beynenâ ve beynekumul adâvetu vel bagdâu ebeden hattâ tû ’minû billâhi vahdehû, illâ kavle ibrâhîme li ebîhi le estagfirenne leke ve mâ emliku leke minallâhi min şey ’İn, rabbenâ aleyke tevekkelnâ ve ileyke enebnâ ve ileykel masîr(masîru)

Türkçe Meali:Hz İbrâhîm ve onunla beraber olanlar sizin için hoş bir misal olmuştur Onlar kavimlerine şöyle demişlerdi: “Emin ancak biz, sizden ve sizin Allah'tan diğer taptığınız şeylerden uzağız, sizi inkâr ediyoruz Ve siz, Allah'ın tek oluşuna inanıncaya kadar, sizinle bizim aramızda ebediyyen düşmanlık ve öfke başladı Hz İbrâhîm'in, babasına: “Senin için mutlaka istiğfar edeceğim (mağfiret dileyeceğim) (Oysa) Allah'tan sana gelecek bir şeyi önlemeye malik değilim, sözü (demesi) hariç Rabbimiz, biz Sana tevekkül ettik Ve Sana yöneldik Ve masîr (varış, dönüş, ulaşma), Sana'dır

MUMTEHİNE Suresi 5Ayet

Arapça Okunuşu:Rabbenâ lâ tec ’alnâ fitneten lillezîne keferû, vagfir lenâ rabbenâ, inneke entel azîzul hakîm(hakîmu)

Türkçe Meali:Rabbimiz, bizi kâfirlere fitne kılma! Ve bizi mağfiret et Rabbimiz Belirlenmiş ki Sen, Sen; Azîz'sin, Hakîm'sin *