CHP'li milletvekili Yıldırım Kaya, Ankara'nın Keçiören ilçesinde taziye ziyareti için gittiği bir Kuran kursunda, bir hocanın kendisini AKP'li zannederek 'Cuma hutbelerinde siyaset yapılıyor, bu gerçek değil. Reis'e bunu anlatın.' dediğini aktardı.
CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Ankara’da bir Kuran Kursunu ziyaret etti. Kuran Kursu hocası Kaya’yı AKP milletvekili zannederek, “Cumhuriyetin kurulduğu yıllardaki Diyanet İşleri’ni arar olduk. Çocuklarımız dinden uzaklaşıyor. Reis’e söyleyin Cuma hutbelerinde siyaset yapılıyor, bu yanlışsız değil” dedi.
Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine nazaran Yıldırım Kaya, CHP milletvekili olduğunu açıklayınca da Kuran Kursu hocası, “Sizden buraya pek gelen olmazdı” diye konuştu.
"Cuma hutbelerinde siyaset yapılıyor, bu yanlışsız değil"
Yaşadıklarını Meclis kürsüsünden paylaşan Kaya, toplumsal medyadan da şu açıklamada bulundu: “Keçiören’de bir kuran kursuna taziyeye gittim. Kuran kursu hocası beni AKP Milletvekili sanarak: “Cuma hutbelerinde siyaset yapılıyor, bu hakikat değil. Reis’e bunu anlatın.” dedi Kıymetli Hocam sözünüzü Meclis kürsüsünden, Sn. Erdogan’a ve AKP Milletvekillerine ulaştırdım.”