Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuran Ve Hadisde Evrensel Şuur - 6 - Ben Tanığım Yüce Allah Doğru Dedi

Kuran Ve Hadisde Evrensel Şuur - 6 - Ben Tanığım Yüce Allah Doğru Dedi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
KURAN VE HADİSDE EVRENSEL ŞUUR 6 BEN TANIĞIM YÜCE ALLAH DOĞRU DEDİ

BEN ALLÂHIN KULUYUM

Sığınırım Allaha taşlanmış şeytandan
Adıyla Allâhın , merhametiyle (her şeyi) kuşatanın , (gerekene gereğince ) çok merhamet edenin
(1 FÂTİHA 1) “ Övgü Allâha eğiteni evrenlerin Salât ve selâm yüce Allâhın elçisi Muhammede

Ben Allâhın kuluyum Tanıklık ederim ki Kuran mûcizedir , Muhammed yüce Allâhın elçisidir , yüce Allah elçisine bildirdiğinde Kuran ve hadisde doğruyu bildirdi İlim sâhipleri de tanıktır ki yüce Allah doğru dedi
Hayvanların konuştuğuna ben tanığım Hayvan konuşmalarından yetişkinlik çağında ilk tanık olduğumu hatırladığım , duvardan düşen bir kedinin miyavlamasından anne dediğini nety olarak duymam oldu (kemerkaya) Komşumuzun köpeği , sâhibini , onu yedirmediği için şikâyet etti (kemerkaya) Köyde bir kuzunun susuzluktan şikâyet ettiğini duydum Bir bılırcın onu salmamı istedi saldım , ona yavrularıyla geri gelmesini şart koştum , o mahalleden taşındık , yıllar sonra , tahminen 15 yıl sonra , bir takım bıldırcın beni buldu , kendilerini bana sundular , istemedim , ben sizin uçmanızı seviyorum uçun dedim gittiler Hayvanın bu vefâlılığından hayâ ettim Bir çok defa serçelerle konuştum Yaşından büyük çocukların oyuna almadığı için yalnız kalan yeğenimin ağlaması sebebiyle onu avutmak için yanına gittiğimde bir serçeyi çağırdım geldi , onu sevdik uç dedim gitti Serçenin biri beni severken yaramaz bir arkadaş gelip onunla ilgilenmek istedi , serçeye onun üzerine sıç dedim sıçtı , o da ona vurdu , serçe düşüp öldü , ona uç dedim uçtu gitti , giderken “ben ona sıçmak istememiştim diyordu (Meydan) GÜVERCİNLE KONUŞTUM , İBÂDETLERİNİ SORDUM “SUBHÂN ALLÂH DERİZ DEDİ Çakalla konuştum (köy) Ayılarla konuştum , bir ayı arkadaşım vardı , çoğu insandan edepli idi Ceylanla konuştum TAVŞANLARLA KONUŞTUM , ONLARDAN BİRİ , KENDİSİNİN , TAVŞANLAR ARASINDA , İNSANLAR ARASINDAKİ BİR PEYGAMBERİN DURUMU GİBİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ 1300 kilometre uzunluğunda bir timsahla konuştum
Övgü Allâha eğiteni Evrenlerin
Ot ile konuştum (Topkapı) Rüzgâr ile konuştum Dalga ile konuştum (Endonezya) Uzayda bir Burc (Galaksi) ile konuştum
Övgü Allâha eğiteni Evrenlerin
İnsan dışı yaratıklarla tekrar konuşursam yazmaya niyetliyim
ÇOCUKLUK HÂTIRASI , AKILLI HAYVANLAR
KARINCA TIBBI :
Köydeki evimizin önünde idim , yaş 78 civârı , 40 yıl öncesi , 1970 yılı civârı , Oynayacak oyun arkadaşım yoktu o an için Yerde kımıldamadan yatan karıncalar vardı Bir müddet onlara baktım Birkaç karınca geldi , her biri ağzına bir karınca aldı Birisini tâkip ettim , helezon şeklinde bir yol edinip gidiyordu Çıkamadığı bir yükseltiye gelince , ısrarla o yükseltiye çıkıp rotasından çıkmamakta devam ediyordu Oraya çıkamadı ama ağzındaki karınca hareket etmeye başlamıştı Yerde yatan karıncalara baktım , onlarda hiçbir hareket yoktu Onların öldüğünü zannediyordum Belli ki karıncalar insanların bilmediği bir tıp bilgisine sâhipler , çünkü böyle bir tedâvi yönteminin uygulandığını hiç duymadım
SIĞIRIN GÖZ YAŞLARI :
Eskiden yaz aylarında köyde kalırdık 1970 yılları civârı O zamanlar evimizde , ahırımızda doğmuş , ahırımızda büyümüş bir sığırımız vardı Bir gün paraya ihtiyaç duyuldu satıldı O güne kadar hiçbir yabancının eline verilmemiş , boynuna ip takılmamış olan hayvan satıldığını , kesileceğini anladı Ahırdan çıkarılıp evin önüne zorlamayla getirildi , hal bu ki çok uysaldı Gitmemekte geri dönmekteki aşırı ısrarına dayanamadılar , geri dönmesine izin verdiler Sığır ahıra geri döndü , ahırın yerlerini duvarlarını burnunu sürterek kokladı ahırda koklamadığı yer , köşe kalmayana kadar çekilip çıkarılmasına razı olmadı Çıkarken kapının kenarlarını ve yolları koklayarak evi önüne kadar geldi Fakat o da ne , hayvan ömründe hiç girmediği halde eve girmeye ısrar ediyordu Uzun uğraş ve münâzaralardan sonra eve girmesine izin verdiler Eve girdi , orası toprak zeminli bir köy mutfağı idi Hayvan aynı şekilde mutfağın her tarafını kokladı , belikli bizim kokumuzu , kokluyordu Bundan sonra çıkarmak mümkün oldu Evin üst tarafına doğru giden yola girdiğinde , ben geçeceği yolda oturmuş onu bekliyordum Yanıma geldiğinde gözlerinden yaşlar aktığını , ağladığını gördüm Hiç şüphesiz bu hayvan , kendini insan zanneden bir çoklarından daha av hayvandı , akıllı olduğunda ise hiç şüphe yok Anlaşılan hayvanlar zannettiğiniz kadar hayvan değiller , ya siz ! zannettiğiniz kadar insan mısınız ?!
HİÇ ŞÜPHESİZ HAYVANLAR AKILI , ŞUURLULAR , ONLARIN AKILSIZ OLDUĞUNU ZANNEDENLERE GELİNCE , ONLARIN AKLI BİRAZ KIT , BUNDA HİÇ ŞÜHE YOK

Âyet “…ve sağ olsun kim uydu (gerçeğe) iletene (20 tâhâ 47)
Âyet “Övgü Allâh’a eğiteni evrenlerin (1fatiha 1)
Yazar A k A