Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuranda Gecen Dua Ayetleri Nelerdir?

Kuranda Gecen Dua Ayetleri Nelerdir?
0
158

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Kuranda Gecen Dua Ayetleri

Kuran ’da gecen dua ayetlerini sizinla paylaşmak istedik
رَبَّنَا اٰتِنَا فِى الدُّنْيَا حَسَنَةً وَفِى الْاٰخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ

“Ey Rabbimiz! Bizlere dunyada ve ahirette guzellikler ihsan eyle azabından muhafaza eyle ( Bakara 201)

رَبَّنَا اَفْرِغْ عَلَيْنَا صَبْرًا وَثَبِّتْ اَقْدَامَنَا وَانْصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْكَافِرٖينَ

Ey Rabbimiz! Uzerimize sabır yağdır, ayaklarımızı sağlam bastır ve şu kafir kavme karşı bize yardım et ( Bakara 250)
رَبَّنَا لَا تُؤَاخِذْنَا اِنْ نَسٖينَا اَوْ اَخْطَاْنَا رَبَّنَا وَلَا تَحْمِلْ عَلَيْنَا اِصْرًا كَمَا حَمَلْتَهُ عَلَى الَّذٖينَ مِنْ قَبْلِنَا رَبَّنَا وَلَا تُحَمِّلْنَا مَا لَا طَاقَةَ لَنَا بِهٖ وَاعْفُ عَنَّا وَاغْفِرْ لَنَا وَارْحَمْنَا اَنْتَ مَوْلٰینَا فَانْصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْكَافِرٖينَ

Ey Rabbimiz! Unutur, ya da yanılırsak bizi sorumlu tutma! Ey Rabbimiz! Bize, bizden oncekilere yuklediğin gibi ağır yuk yukleme Ey Rabbimiz! Bize gucumuzun yetmediği şeyleri yukleme! Bizi affet, bizi bağışla, bize acı! Sen bizim Mevlamızsın Kafirler topluluğuna karşı bize yardım et ( Bakara 286)

رَبَّنَا اِنَّنَا اٰمَنَّا فَاغْفِرْ لَنَا ذُنُوبَنَا وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ

Rabbimiz, biz iman ettik Bizim gunahlarımızı bağışla Bizi ateş azabından koru (Ali imran 147)

رَبَّنَا اغْفِرْ لَنَا ذُنُوبَنَا وَاِسْرَافَنَا فٖى اَمْرِنَا وَثَبِّتْ اَقْدَامَنَا وَانْصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْكَافِرٖينَ

“Rabbimiz! Bizim gunahlarımızı ve işimizdeki taşkınlıklarımızı bağışla ve (yolunda) ayaklarımızı sağlam tut Kafir topluma karşı bize yardım et (Araf 155)

رَبِّنَا لَمَّا جَاءَتْنَا رَبَّنَا اَفْرِغْ عَلَيْنَا صَبْرًا وَتَوَفَّنَا مُسْلِمٖينَ

Ey Rabbimiz! Uzerimize sabır yağdır ve musluman olarak bizim canımızı al (Araf 126)

اَنْتَ وَلِيُّنَا فَاغْفِرْ لَنَا وَارْحَمْنَا وَاَنْتَ خَيْرُ الْغَافِرٖينَ

Sen, bizim velimizsin Artık bizi bağışla ve bize acı Sen, bağışlayanların en hayırlısısın dedi (Araf 155))

فَقَالُوا عَلَى اللّٰهِ تَوَكَّلْنَا رَبَّنَا لَا تَجْعَلْنَا فِتْنَةً لِلْقَوْمِ الظَّالِمٖينَ

Biz yalnız Allah ’a tevekkul ettik Ey Rabbimiz, bizi zalimler topluluğunun baskı ve şiddetine maruz bırakma! (Yunus 85)

رَبِّ اِنّٖى اَعُوذُ بِكَ اَنْ اَسْپَلَكَ مَا لَيْسَ لٖى بِهٖ عِلْمٌ وَاِلَّا تَغْفِرْ لٖى وَتَرْحَمْنٖى اَكُنْ مِنَ الْخَاسِرٖينَ

Rabbim! Şuphesiz ben senden hakkında bilgim olmayan şeyi istemekten sana sığınırım Eğer beni bağışlamaz ve bana acımazsan, şuphesiz ziyana uğrayanlardan olurum (Hud 47)

رَبَّنَا اِنَّكَ تَعْلَمُ مَا نُخْفٖى وَمَا نُعْلِنُ وَمَا يَخْفٰى عَلَى اللّٰهِ مِنْ شَیْءٍ فِى الْاَرْضِ وَلَا فِى السَّمَاءِ

“Rabbimiz! Şuphesiz sen, gizlediğimizi de, acığa vurduğumuzu da bilirsin Yerde ve gokte hicbir şey Allah ’a gizli kalmaz (İbrahim 38)

رَبِّ اجْعَلْنٖى مُقٖيمَ الصَّلٰوةِ وَمِنْ ذُرِّيَّتٖى رَبَّنَا وَتَقَبَّلْ دُعَاءِ

“Rabbim! Beni namaza devam eden bir kimse eyle Soyumdan da boyle kimseler yarat Rabbimiz! Duamı kabul eyle (İbrahim 40)

رَبَّنَا اغْفِرْ لٖى وَلِوَالِدَیَّ وَلِلْمُؤْمِنٖينَ يَوْمَ يَقُومُ الْحِسَابُ

“Rabbimiz! Hesap gorulecek gunde, beni, ana babamı ve inananları bağışla (İbrahim 41)

رَبِّ اَدْخِلْنٖى مُدْخَلَ صِدْقٍ وَاَخْرِجْنٖى مُخْرَجَ صِدْقٍ وَاجْعَلْ لٖى مِنْ لَدُنْكَ سُلْطَانًا نَصٖيرًا

“Rabbim! (Gireceğim yere) doğruluk ve esenlik icinde girmemi sağla (Cıkacağım yerden de) beni doğruluk ve esenlik icinde cıkar Katından bana yardımcı bir kuvvet ver (İsra 80)

رَبَّنَا اٰتِنَا مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً وَهَيِّئْ لَنَا مِنْ اَمْرِنَا رَشَدًا

Ey Rabbimiz! Bize katından bir rahmet ver ve icinde bulunduğumuz şu durumda bize kurtuluş ve doğruluğa ulaşmayı kolaylaştır (Kehf 10)

رَبِّ اشْرَحْ لٖى صَدْرٖی وَيَسِّرْ لٖى اَمْرٖی وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِنْ لِسَانٖی يَفْقَهُوا قَوْلٖی

Rabbim! Gonlume ferahlık ver “İşimi bana kolaylaştır Dilimdeki tutukluğu coz ki sozumu anlasınlar (Taha 25262728)

رَبَّهُ رَبِّ لَا تَذَرْنٖى فَرْدًا وَاَنْتَ خَيْرُ الْوَارِثٖينَ

“Rabbim! Beni tek başıma bırakma Sen varislerin en hayırlısısın (Enbiya 89)

رَبِّ اَعُوذُ بِكَ مِنْ هَمَزَاتِ الشَّيَاطٖينِ

Ey Rabbim! Şeytanların vesveselerinden sana sığınırım (Mu ’minun 97)

وَاَعُوذُ بِكَ رَبِّ اَنْ يَحْضُرُونِ

“Ey Rabbim! Onların benim yanımda bulunmalarından da sana sığınırım (Mu ’minun 98)

رَبَّنَا اٰمَنَّا فَاغْفِرْ لَنَا وَارْحَمْنَا وَاَنْتَ خَيْرُ الرَّاحِمٖينَ

“Ey Rabbimiz! Biz inandık, bizi bağışla, bize merhamet et, sen merhamet edenlerin en hayırlısısın (Mu ’minun 109)

رَبَّنَا اصْرِفْ عَنَّا عَذَابَ جَهَنَّمَ اِنَّ عَذَابَهَا كَانَ غَرَامًا

“Ey Rabbimiz! Bizden cehennem azabını uzaklaştır, gercekten onun azabı surekli bir helaktir (Furkan 65)

اِنَّهَا سَاءَتْ مُسْتَقَرًّا وَمُقَامًا

“Şuphesiz, ne kotu bir durak ve ne kotu bir konaktır orası (Furkan 66)
رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ اَزْوَاجِنَا وَذُرِّيَّاتِنَا قُرَّةَ اَعْيُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقٖينَ اِمَامًا

“Ey Rabbimiz! Eşlerimizi ve cocuklarımızı bize goz aydınlığı kıl ve bizi Allah ’a karşı gelmekten sakınanlara onder eyle(Furkan 74)

رَبِّ هَبْ لٖى حُكْمًا وَاَلْحِقْنٖى بِالصَّالِحٖين* وَاجْعَلْ لٖى لِسَانَ صِدْقٍ فِى الْاٰخِرٖين* وَاجْعَلْنٖى مِنْ وَرَثَةِ جَنَّةِ النَّعٖيمِ

“Ey Rabbim! Bana bir hikmet bahşet ve beni salih kimseler arasına kat Sonra gelecekler arasında beni doğrulukla anılanlardan kıl Beni Naim cennetinin varislerinden eyle Şuara 83 84 85

رَبِّ اِنّٖى لِمَا اَنْزَلْتَ اِلَیَّ مِنْ خَيْرٍ فَقٖيرٌ

Rabbim! Bana gondereceğin her hayra muhtacım (Kasas 24)

رَبِّ انْصُرْنٖى عَلَى الْقَوْمِ الْمُفْسِدٖينَ

“Ey Rabbim! Şu bozguncu kavme karşı bana yardım et (Ankebut 30)

رَبَّنَا اغْفِرْ لَنَا وَلِاِخْوَانِنَا الَّذٖينَ سَبَقُونَا بِالْاٖيمَانِ وَلَا تَجْعَلْ فٖى قُلُوبِنَا غِلًّا لِلَّذٖينَ اٰمَنُوا رَبَّنَا اِنَّكَ رَؤُفٌ رَحٖيمٌ

“Ey Rabbimiz! Bizi ve bizden once iman etmiş olan kardeşlerimizi bağışla Kalplerimizde, iman edenlere karşı hicbir kin tutturma! Ey Rabbimiz! Şuphesiz sen cok esirgeyicisin, cok merhametlisin (Haşr 10)

رَبَّنَا عَلَيْكَ تَوَكَّلْنَا وَاِلَيْكَ اَنَبْنَا وَاِلَيْكَ الْمَصٖيرُ

“Ey Rabbimiz! Ancak sana dayandık, ictenlikle yalnız sana yoneldik Donuş de ancak sanadır (Mumtehine 4)

رَبَّنَا لَا تَجْعَلْنَا فِتْنَةً لِلَّذٖينَ كَفَرُوا وَاغْفِرْ لَنَا رَبَّنَا اِنَّكَ اَنْتَ الْعَزٖيزُ الْحَكٖيمُ

“Ey Rabbimiz! Bizi, inkar edenlerin zulmune uğratma Bizi bağışla Ey Rabbimiz! Şuphesiz sen mutlak guc sahibisin, hukum ve hikmet sahibisin (Mumtehine 5)

رَبَّنَا اَتْمِمْ لَنَا نُورَنَا وَاغْفِرْ لَنَا اِنَّكَ عَلٰى كُلِّ شَیْءٍ قَدٖيرٌ

Ey Rabbimiz! NUrumuzu bizim icin tamamla, bizi bağışla; cunku senin her şeye hakkıyla gucun yeter (Tahrim 8 )