Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuran’da Miras Paylaşımı

Kuran’da Miras Paylaşımı
0
107

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Ateistlerin en çok saldırdığı ayetlerdendir Nisa 1112 ayetleri Kuran’da miras paylaşımı (bölüşümü) ile ilgili olan bu ayetlerde Turan Dursuncu Ateistlerin karalama çalışmaları ciddi biçimde saldırgandır

Kimileri müslüman gibi gözüküp “amanın imanım zedelendi, “imanımı kaybettim derken kimi ateistlerde “bak bak (haşa) Tanrı matematik bilmiyor diyerek egolarını tatmin etmeye çalışıyorlar

İnternette pek çok kardeşimizin açıkladığı bu konu aslında o kadar derin bir matematik bilgisi falan gerektirmez Avliye ve Reddiye uygulamalarıda bu ayetler’e yönelik koyulan uygulamalardır Ben çok derin kafa bulandırmadan kısaca açıklayacağım Öncelikle ayetlere bakalım;

Nisa 1112 (Y Nuri Öztürk)
Allah size çocuklarınızla ilgili olarak şunu öneriyor: Erkek için, iki dişinin payı kadar İkiden fazla kadın iseler ölenin bıraktığının üçte ikisi onlarındır Eğer çocuk sadece bir kadınsa, mirasın yarısı onundur Ölenin çocuğu varsa, geriye bıraktığından anababanın her biri için altıda bir hisse olacaktır Ölenin çocuğu yoksa ve kendisine anababası mirasçı olmuşsa bu durumda anasına üçte bir düşer Eğer kardeşleri varsa, anasının payı, yapacağı vasiyetten ve borcundan arta kalanın altıda biridir Babalarınız var, oğullarınız var Siz bunlardan hangisinin yarar bakımından size daha yakın olduğunu bilemezsiniz Allah’tan gelen bir buyruğu önemseyin Hiç kuşkusuz Allah herşeyi bilir, tüm hikmetlerin sahibidir

Zevcelerinizin geriye bıraktığının yarısı sizindir, eğer onların çocuğu yoksa Eğer onların çocuğu varsa, vasiyet ettikleri ve borçları ödendikten sonra geriye bıraktıklarının dörtte biri sizindir Eğer sizin çocuğunuz yoksa bıraktığınızın dörtte biri zevcelerinizindir Eğer sizin çocuğunuz varsa bu durumda, yaptığınız vasiyet ve borcunuz ödendikten sonra geriye kalanın sekizde biri zevcelerinizindir Eğer miras bırakan erkek veya kadının anababası ve çocuğu yok da erkek kardeşi veya kız kardeşi varsa, bu kardeşlerden herbirine altıda bir düşer Kardeşler bundan fazla ise bu takdirde onlar, yapılmış bulunan vasiyet ve borç ödendikten sonra üçte bire ortaktırlar Kimseye zarar verilmemelidir Allah’tan bir öneridir bu Allah Alîm’dir, Halîm’dir

Şimdi ateistlerin ünlü miras paylaşım senaryosuna bakalım;

Diyorlar ki: “Bir adam öldüğünde geriye bir anne, bir baba, üç kız çocuk ve karısını bırakır O halde hesaplarsak : 16 + 16 + 23 + 18 1,125! Sonuç 1?den büyük ve matematik hatası görünüyor!

Ben bu ayeti ilk olarak bu konuda eleştirildiği için gördüm ve bu nedenle ilk baktığımda yanlış baktığımı farkedemedim Daha sonra ayetlerin arapça kökenleri ile ilgili araştırma yaptım ve bu oranların “mutlak değer olmadığını gördüm Zaten Nisa 1112 ayetlerinden sonra gelen ayette şöyle başlıyor : Nisa13 “İşte bunlar Allah’ın sınırlarıdır Yani bu değerler “hudud olup aşılmaması gereken değerlerdir! Kuranı Kerim’in diğer ayetlerinde de bu kelimeleri incelediğinizde “aşılmaması gereken sınırlar anlamında kullanıldığını görmüş olacaksınız Nisa 1112 ayetlerininde “ferıdatem minellah ve “vesıyyetem minellah ile bitmesi bu ayetlerde kesin olarak “mutlak değer belirtilmediğini gösterir!

HzÖmer ra Avliye hükmünün çıkarımını böyle yapmıştır Avliye’yi ve Limit kavramını tam olarak anlamayan bir kişinin bunları sorgulaması doğal Fakat Ateistlerin efendileri Turan Dursun’un gaza getirmeleri üzerine bilgiyi değil saldırarak egoları için tatmin aramalarıda olağandır “Üst değer nedir görmezden gelir ve ısrarla : “Ben bu değerleri mutlak kabul ediyorum! der Oysa onun red etmesi 1500 senedir birşeyi değiştirmemiş bir içtihadi karardır Uzun uzun Avliye ve Reddiye’yi anlatmayacağım Bununla ilgili vereceğim iki kaynak yeterince dikkatli ve samimi okuduğunuzda bu konuları daha derin anlayağınızı umarım

Bunlarıda geçtim basit bir ilkokul bilgisini hatırlasak fena olmazdı hani Benim aklıma gelince şaşırdım ilk olarak ayete neden bu gözle bakamadım diye Miras sonuçta bir tam İlkokuldan basit bir soru;

Ali’nin 100tl’si var
Bu paranın 16?sını Ayşe’ye,
16?sını Fatma’ya,
23?ünü Murat’a,
18?ini Fatih’e
eşit olarak dağıtsın!

İlkokul düzeyinde matematik bilgisi ile sonuca ulaşabilirsiniz 100TL bu şekilde dağıtılamaz diyorsa bir ateist matematiği katletmiştir! Bu bir EŞİT DAĞILIM sorusudur Yani 100TL’nin 16?sı kaçtır ile 16, 16, 23, 18 arasında eşit dağılımı kaçtı sorusu aynı değildir!

Hem düşünün ki bu konuya HzÖmer ra zamanına kadar rastlanmamıştır Kuranı Kerim’in bir matematik kitabı gibi değil bu konudayken bir hukuk kitabı gibi bakılması gerekir ve konuda bunu gerektirir zaten O halde düşünülmeli ki hakimler ve savcıların böyle yasalarda içtihadi karar vermesi gibi bu konuda da HzÖmer’in içtihadi karar vermesi normaldir Kuranı Kerim’de (haşa)böyle bir hata var denmesi Medeni Kanunlarında hepsi hatalıdır dememizi gerektirecektir! Fakat genel sınırlar bilindikten sonra içtihadi karar verilmesinde bir hata yoktur! Önemli olan miras’ı adaletli bir şekilde dağıtmaktır Bu kapsamda sınırlar bilindiğinde hesaplarda bunlara uygun yapılır Yani miras konusunda matematik amacımız değil aracımızdır! Amacımız mirası adaletli bir şekilde dağıtmaktır…

Sözlüklerde, forumlarda ateistler bu konularda islam’a saldırırken 1500 yıl öncesinden gezegenlerin yörüngeler içerisinde yüzdüğünü, tatlı ve tuzlu suyun ayrıldığını, dünyanın güneş etrafında döndüğünü bize Rabbimiz, Kuranı Kerim aracılığı ile bildirdiği gerçeklerinide onlar inadına görmezden gelecektir Hatta Hadid suresinde Atomların evrensel sembolik harflerine kadar sayılan harfler ile ATOM NUMARALARının ortaya çıkmış olması bu dönemde Kuranı Kerim için (haşa)insan sözüdür demenin ne kadar büyük bir ahmaklık olduğunu fark etmeyecekler

Yazılarımı hazırlarken mümkün olduğunca ağır Osmanlıca kelimeler kullanmaktan kaçınıyor ve anlaşılmanın kolay olması için arı Türkçe kullanmaya gayret ediyorum İnşaAllah faydası olmuştur…

858,466Konular
981,166Mesajlar
29,536Kullanıcılar
uugar9990Son üye
Üst Alt