Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuranı Kerim Hatim Duası Nasıl Yapılır

Kuranı Kerim Hatim Duası Nasıl Yapılır
0
101

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Hatim muhurlemek, sona erdirmek anlamındadır Kur'anı Kerim'i başından sonuna kadar okuyup bitirmeye Hatim denmektedir Yani kutsal kitabımızdaki 114 surenin hepsini okuyup bitirmektir Hatim
Kur'anı Kerim'i baştan sona okuyup bitirdikten sonra yapılan duaya Hatim Duası denir Peygamber Efendimiz Kur'anı hatmedeceği zaman, ailesini, komşularını toplar ve onlarla birlikte dua ederdi Bu nedenle hatim duası icin dostları ve aileyi toplamak mustehaptır
Hatim duasına başlamadan hemen once Nas ve Fatiha sureleri ile Bakara suresinin başından beş ayet okumak sunnettir Bu surelerin ardından Hatim duası yapılır

Similar threads

Hatim damgalamak, sona erdirmek anlamındadır Kur'anı Kerim'i başından ardına kadar okuyup bitirmeye Hatim denmektedir Yani tanrısal kitabımızdaki 114 surenin hepsini okuyup bitirmektir Hatim Kur'anı Kerim'i doğru okuyup bitirdikten sonradan yapılan duaya Hatim Duası denir Peygamber Efendimiz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
147
Hatim ne demektir Hatim neye denir Hatim nedir Kısaca Hatim ,sozluk anlamı, muhurlemek, sona erdirmek ve bitirmek Istılahta; Kur'anı Kerim'i başından sonuna kadar okuyup bitirmeye hatim denmektedir Bir kimsenin Kur'anı Kerim'i hatmetmesi demek, Kur'an'daki 114 surenin tamamını okuyup...
Cevaplar
0
Görüntüleme
84
Hatim Nedir Hatim Sozluk anlamı, muhurlemek, sona erdirmek ve bitirmek Istılahta; Kur'anı Kerim'i başından sonuna kadar okuyup bitirmeye hatim denmektedir Bir kimsenin Kur'anı Kerim'i hatmetmesi demek, Kur'an'daki 114 surenin tamamını okuyup bitirmesi demektir Hatim, Kur'an'ı yuzunden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
Hatim Nedir Hatim Sözlük anlamı, damgalamak, sona erdirmek ve son vermek Istılahta; Kur'ânı Kerim'i başından sonuna kadar okuyup bitirmeye hatim denmektedir Bir kimsenin Kur'ânı Kerîm'i hatmetmesi demek, Kur'ân'daki 114 surenin tamamını okuyup bitirmesi demektir Hatim, Kur'ân'ı yüzünden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
170
Hatim Duasından Once Okunan Sureler Hangileri Hatim ettikten sonra yapılan Hatim duası oncesinde hangi sureler okunur Kuranı Kerimi başından sonuna kadar okuyup, bitirdikten, yani hatmettikten sonra yapılan duaya hatim duası adı verilir Hatim duasından once kısa surelerden...
Cevaplar
0
Görüntüleme
162
858,496Konular
981,876Mesajlar
29,916Kullanıcılar
murymurySon üye
Üst Alt