Kur'anı Kerimle konusan kadının hikayesi Abdullah İbni mübarek anlatıyor ''Bir gün hacca gidiyordum,Irak;Suriy e topraklarindan geçerken yalniz bir kadina rastladimSelam verdim; Selamimi ''Söz olarak Rahim bir Rab'den selam sözüdür onlarin duyacagi''(Yasin:5) ayetiyle aldi ''Buralarda ne yapiyorsun?' diye sordum Allah kimi yoldan çikarmissa,ona yol bulduracak yoktur(A'raf :186) ayetini okudu Anladim ancak ,yolunu kaybetmisNereye gittigi soruma ; Bir gece kulunu Mescidi Haram'dan alip Mescii Aksaya götüren Allah'i tesbih ederim(Isra:1) ayetiyle karsilik verdi Anladim ama,geçtigimiz hac mevsiminde haccini tamamlamis,kudüs'e gidiyor Ne zamandan beri böyle yolunu kaybettin?dedim Bütün üç gece (yani üç gündür)(Meryem:10) dedi Yiyecek verme teklifinde bulundum Sonradan orucunuzu gün batincaya değin tamamlayin( Bakara:187) ayetini okudu iyide Ramazan da degilizdedim Kim Allah için beyhude bir hayir yaparsa,Allah her hayrin karsiligini verendir ,her seyi hakkiyla bilendir(Bakara:158) ayetiyle yanıt verdi Yolculukta oruç açilabilirdedimAma orucu tutarsaniz,bu hakkinizda daha hayirlidir(Bakara :184) ayetini okudu Niye benim gibi konusmadigini sordum Agzindan tek bir laf bile çikmasin ancak,yaninda onu gözleyen ve o sözü kaydetmeye hazir bir gözcü bulunmamis olsun(Kaf:18)dedi kimlerdensin?di ye sordumBu konuda kesin alim değil(ailemi söylesem de tanimazsin)Sonradan göz de yürek de(görmeden,belirli bilgiye dayali olmadan verdigin her hükümden) sorumludur(Isra:36) ayetiyle cevap verdi Hata ettim,hakkini helal etdedim Bugün size kinama yokAllah sizi bagislasin(Yusuf :92) dedi Deveme bindirip kafilesine ulastirma teklifinde bulundum Hayir adina ne islerseniz Allah onu bilir(Bakara:215) ayetiyle mukabele etti Devemi yanina getirdim,binecekkenMü'min erkeklere söyle ,bakislarini sakinsinlar(Nur:30)a yetini okudu Gözlerimi çevirdim;binecekken deve ürküp kaçti,bu vesileyle elbisesi az yirtildi Basiniza musibet olarak ne gelirse,bu bana kalırsa isleyip,onu adalet etmeniz sebebiyledir(Sura:30 )ayetini mirildandi Sabret,deveyi baglayayim!dedimBu hususta Süleyman'i anlayisli ve daha isabetli davranir kildik(Enbiya :79)ayetini okuyarak,devemi yönlendirme konusunda benim daha basarili oldugumu kasdetti Deveye bindi ve Bunu bize bas egdiren Allah'i tesbih ederim;yoksa bunu biz basaramazdikVe sonunda süphesiz Rabbimize dönecegiz!(Zuhruf:1314)ayetlerini okudu Haydi!diye deveyi hizlandirdim Yürüyüsünde (ve davranislarinda)vakur ol ve sesini yükseltmeseslerin en çirkini esegin sesidir!(Lokman :19) mukabelesinde bulundu Yürürken siir okumaya basladimKur'an'dan kolayiniza geleni okuyun!(Müzzemmil:20 ) dedi Siir okumak haram degil ki !dedim Bu hususu ama idrak ve basiret sahipleri düsünür anlar! (Bakara :269) cevabini verdi Bir süre gittik;sonradan evli olup olmadigini sordum Ey iman edenler!Cevabi verildiginde sizi üzecek meselelerden sormayin!(Maide :101)ayetini okudu Derken kafilesine ulastik ve kafile içerisinde kimsen var mi? dedim Mülk ve evlat dünya hayatinin süsüdür!(Kehf:46) dedi Anladim ki ,evladi varIsimlerini sordumAllah Ibrahim'i dost edindi;Allah Musa ile konustu;Ey Yahya ,Kitab'a şiddetle tutun!(Nisa :125,164;Meryem:12) Ayetlerini okudu Ey Ibrahim,ey Musa ,ey Isa! diye kafileye seslendimNur yüzlü üç gençBuyur!diye çikageldi Onlara para verip,Bununla içinizden birini sehre yollayin!Yemeklerin helal ve temiz olanina baksin ve size bir yiyecek getirsinDikkatli davransin!(Kehf:19) dedi Gıda gelince bana Geçmis günlerinizde yaptiklarinizin karsiliginda simdi afiyetle yiyip için!(Hakka:24)dedi Çocuklara,Annenizin bu durumunu bana söylemezseniz bu yemekten yemem!dedimAnnemiz dedilerAgzinda n Cenabi Allah'in gazabini çekecek yanlis bir laf çikar korkusuyla 40 yildir böyle sadece Kur'an'la konusur Bu hadise Kur'anda herşeyin bulunduğuna delildir