Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kur'an'la konuşan kadın

Kur'an'la konuşan kadın

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Abdullah ibni mübarek anlatıyor;

‘’Bir gün hacca gidiyordum,Irak;Suriye topraklarından geçerken yalnız bir kadına rastladımSelam verdim;

Selamımı Söz olarak Rahim bir Rab’den selam sözüdür onların duyacağı’’(Yasin:5 ayetiyle aldı

’’Buralarda ne yapıyorsun?’ diye sordum

ALLAH (cc) kimi yoldan çıkarmışsa,ona yol bulduracak yoktur(A’raf :186) ayetini okudu

Anladım ki ,yolunu kaybetmişNereye gittiği soruma ;

“Bir gece kulunu Mescidi Haram’dan alıp Mescii Aksaya götüren Allah’ı tesbih ederim(İsra:1) ayetiyle karşılık verdi

Anladım ki,geçtiğimiz hac mevsiminde haccını tamamlamış,kudüs’e gidiyor

“Ne zamandan beri böyle yolunu kaybettin? dedim

Tam üç gece (yani üç gündür)(Meryem:10) dedi

Yiyecek verme teklifinde bulundum

Sonra orucunuzu gün batıncaya kadar tamamlayın( Bakara:187) ayetini okudu

iyide Ramazan da değiliz dedim

Kim ALLAH (cc) için nafile bir hayır yaparsa,ALLAH (cc) her hayrın karşılığını verendir ,her şeyi hakkıyla bilendir(Bakara:15 ayetiyle cevap verdi

Yolculukta oruç açılabilirdedim

Ama orucu tutarsanız,bu hakkınızda daha hayırlıdır(Bakara :184) ayetini okudu

Niye benim gibi konuşmadığını sordum

Ağzından tek bir söz bile çıkmasın ki,yanında onu gözleyen ve o sözükaydetmeye hazır bir gözcü bulunmamış olsun(Kaf:1dedi

kimlerdensin?diye sordum

Bu konuda kesin bilgin yok(ailemi söylesem de tanımazsın)Sonra göz de kalp de(görmeden,kesin bilgiye dayalı olmadan verdiğin her hükümden) sorumludur(İsra:36)ayetiyle cevap verdi

Hata ettim,hakkını helal et dedim

Bugün size kınama yokALLAH (cc) sizi bağışlasın(Yusuf :92) dedi

Deveme bindirip kafilesine ulaştırma teklifinde bulundum

Hayır adına ne işlerseniz ALLAH (cc) onu bilir(Bakara:215) ayetiyle mukabele etti

Devemi yanına getirdim,binecekken

Mü’min erkeklere söyle ,bakışlarını sakınsınlar(Nur:30)ayetini okudu

Gözlerimi çevirdim;binecekken deve ürküp kaçtı,bu arada elbisesi az yırtıldı

Başınıza musibet olarak ne gelirse,bu bizzat işleyip,onu hak etmeniz sebebiyledir(Şura:30)ayetini mırıldandı

Sabret,deveyi bağlayayım!dedim

Bu hususta Süleyman’ı anlayışlı ve daha isabetli davranır kıldık(Enbiya :79)ayetini okuyarak,devemi yönlendirme konusunda benim daha başarılı olduğumu kasdetti

Deveye bindi ve “Bunu bize baş eğdiren Allah’ı tesbih ederim;yoksa bunu biz başaramazdıkVe sonunda şüphesiz Rabbimize döneceğiz!(Zuhruf:1314)ayetlerini okudu

Haydi! diye deveyi hızlandırdım

Yürüyüşünde (ve davranışlarında)vakur ol ve sesini yükseltmeseslerin en çirkini eşeğin sesidir!(Lokman :19) mukabelesinde bulundu

Yürürken şiir okumaya başladımKur’an’dan kolayınıza geleni okuyun!(Müzzemmil:20) dedi

Şiir okumak haram değil ki !dedim

Bu hususu ancak idrak ve basiret sahipleri düşünür anlar! (Bakara :269) cevabını verdi

Bir süre gittik;sonra evli olup olmadığını sordum

Ey iman edenler!Cevabı verildiğinde sizi üzecek meselelerden sormayın!(Maide :101)ayetini okudu

Derken kafilesine ulaştık ve “kafile içerisinde kimsen var mı? dedim

“Mal ve evlat dünya hayatının süsüdür!(Kehf:46) dedi

Anladım ki ,evladı varİsimlerini sordum

ALLAH (cc) İbrahim’i dost edindi;ALLAH (cc) Musa ile konuştu;Ey Yahya ,Kitab’a kuvvetle tutun!(Nisa :125,164;Meryem:12) Ayetlerini okudu

Ey İbrahim,ey Musa ,ey İsa! “diye kafileye seslendimNur yüzlü üç gençBuyur! diye çıkageldi

Onlara para verip,Bununla içinizden birini şehre yollayın!Yemeklerin helal ve temiz olanına baksın ve size bir yiyecek getirsinDikkatli davransın!(Kehf:19) dedi

Yiyecek gelince bana “Geçmiş günlerinizde yaptıklarınızın karşılığında şimdi afiyetle yiyip için!(Hakka:24)dedi

Çocuklara,Annenizin bu durumunu bana söylemezseniz bu yemekten yemem!dedimAnnemizdedilerAğzından Cenabı Allah’ın gazabını çekecek yanlış bir söz çıkar korkusuyla 40 yıldır böyle sadece Kur’an’la konuşur

İbn Mübarek,bu hadiseyi Kur’an’da her şeyin bulunduğuna delil olarak anlatırdı

858,438Konular
980,872Mesajlar
29,482Kullanıcılar
sanane1234Son üye
Üst Alt