Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

kurban bayramı duası

kurban bayramı duası

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Yanıt: kurban bayramı duası

Kurban usulüne uygun şekilde kesmek için uyarı gösterilir Bunun için kurban, kesileceği yere sürüklenmeksizin, sıkıntı vermeden getirilir, yol yanı yere getirilecek şekilde kıbleye aleyhinde yatırılır Kesecek olan kimse önce şu duâyı okur:

İnni veccehtu vechiye lillezî fetara'ssemâvâti ve'larda hanîfen vemâ ene minelmüşrikîn

Emin ben, dinime tam bağlanarak, o yeri ve gökleri yaratan Allah'a yöneldim Ben müşriklerden değilim(En'am Sûresi, 79)

Kurban kesim işi bitince gidilir, iki rek'at şükür namazı kılınır, Allah'a hamd ve şükürde bulunulur Peygamberimiz, kurbanı kestikten sonradan iki rekat namaz kılınız, ardındaki da Allah'dan ne dileğiniz varsa isteyiniz, buyurmuştur Bu sebeple namaz kılındıktan sonradan ayetten alınan şu cümlelerle duâ edip namazdan kalkılır

İnne salâti ve nusukî ve mahyâye ve memâtî lillâhi Rabbi'lâlemîn

Şüphesiz benim namazım da, kurbanım da, dirilmem de, ölümüm de hiçbir ortağı olmayan, alemlerin Rabbi olan Allah'ındır*

858,475Konular
981,230Mesajlar
29,547Kullanıcılar
sonertSon üye
Üst Alt