Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kurban bayramı en kolay kavurma tarifi! Kavurmanın püf noktaları

Kurban bayramı en kolay kavurma tarifi! Kavurmanın püf noktaları
0
40

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
kurban_bayrami_en_kolay_kavurma_tarifi_1595663633_8974.jpg

İstanbul’un kavurmadaki tek adresi Kavurmacı Hüseyin Goze’den püf noktalarıyla geleneksel kavurma tarifini sadece yasemin.com için açıkladı. Kurban bayramında en lezzetli kavurmayı pişirmek isteyenler için püf noktalarıyla beraber kavurmanın tarifini haberimizin detaylarında bulabilirsiniz.
HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN
Tüm İslam âleminin heyecanla beklediği Kurban Bayramı’nın gelmesi ile kavurma tarifi internette en çok aranan yemek tarifleri arasına girdi. Kavurma kurban bayramının temsili her evde pişen bir yemeğidir. Sade etin tencerede uzun süre pişmesiyle yapılan kavurma ister pilavla ister pideyle isterseniz salata ile servis edebileceğiniz muhteşem bir lezzete dönüşüyor. Kurban Bayramı’nın vazgeçilmezi lokum gibi bir kavurmadan başkası olamaz. Bugün sizlere İstanbul'un en gözde kavurma mekanlarından biri olan Kavurmacı Hüseyin Goze’den püf noktalarıyla geleneksel kavurma tarifini veriyoruz. 



KAVURMA TARİFİ:

Etin yağı karamelize olup eriyene kadar iyice kavrulur.

dfpiZ_1595663929_9186.JPG
Eriyen yağ içindeki kıtır kıtır olanlar süzgeçle alınıp içine önceden kuşbaşı doğranmış yağsız et eklenir ve tencerenin kapağı kapatılır.
Et suyunu bırakınca karıştırılıp kapağı kapatılır. Suyunu çekene kadar beklenir. 

5nEtk_1595663958_457.jpg


Suyunu çeken et sürekli karıştırılıp lokum gibi olana kadar pişirilir.

Ateşten almadan 10 dk önce tuz eklenip karıştırılır.

sCO9N_1595663990_1538.jpg

 

Etin tuzla özleştiğinde ateşten alınır ve ağzı kapatılıp üstüne hava almasın diye bez örtülüp dinlendirilip bulgur ya da pirinç pilavı ile servis edilir.

Afiyet olsun...

KAVURMANIN PÜF NOKTALARI

-Geleneksel Kavurma bakır tencere, tahta kaşık ve odun ateşinde yapılır.

-Odun ateşinde pişirilirse dumanın isi aroma verir.

qSxZN_1595664021_3791.jpg

-Geleneksel kavurmada et kendi yağında kendi suyuyla pişirilir.

-Su ve yağ eklenmez. Sadece tuz eklenir.

-Et sürekli karıştırılır. Kontrol edilir.

-Düdüklü tencerede pişen et kavurma olmaz.

 
858,497Konular
982,562Mesajlar
30,302Kullanıcılar
KralimvallaSon üye
Üst Alt