Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kurban bayramında sağlıklı beslenme nasıl olur?

Kurban bayramında sağlıklı beslenme nasıl olur?
0
108

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Kırmızı et tüketiminin irtifa yaptığı kurban bayramında, dinç beslemek için neler yapılmalı, kurban bayramında kilo almamak için nelere dikkat edilmeli, kurban eti nasıl saklanmalı gibi soruların cevaplarını uzman beslenme uzmanı Seba Sarıtepe, sizler için cevapladı işte kurban bayramında dinç beslenme nasıl olur , sorusunun cevapları1) Kurban etini hemen yemek yemek zararlı mıdır?Kurban etinin sertliğinden birçoğumuz şikayet ederiz Bunun nedeni kurban kesildiğinde birincil 24 saat sertliğini kaybetmemesidir Özellikle mide problemleri yaşayan kişilerde dispepsi gibi dağıtılmış sindirim sıkıntıları yaşanabilir böylece kurban eti 12 gün bekletilmeli, dinlendirilmeli ve daha sonra tüketilmelidir 2) Kurban bayramında kilo almamak için nelere dikkat edilmeli?Kurban bayramında et tüketiminin artık göstermesiyle birlikte kilo artışı zorunlu olabiliyor Bunun yanı sıra misafirliklerde ikram edilen tatlılar da cabası böylece et tüketilecek öğünde yanına hafif besinlere yer verin Salata, sebze gibi Etin porsiyonunu fazla pozitif tutmamak dürüst bir teşebbüs olacaktır Aç kalmamaya çalışın Ara öğünler yaparak başlıca öğünlere fazla aç başlamamaya çalışın Böylece iştah kontrolü sağlayabilirsiniz Maddi aktiviteyi arttırarak fazladan aldığınız kalorileri telafi edebilirsiniz 3) Kurban bayramında dürüst gıda nasıl olur?Öğünlerde bolca tükettiğimiz pirinç yerine bulgur seçim edebilirsiniz Ağır tatlılar yerine daha hafif sütlü tatlılar tercih edebilirsiniz Et tüketimini de sınırlandırmayı unutmayın Böylece hem vücudu zorlamaz hem de kilonuzu korursunuz Fiziksel aktiviteyi arttırın Su tüketimini göz ardı etmeyin 4) Kurban etini nasıl tüketmeliyiz?Kırmızı et demirden zengin bir besindir Demirden daha çok kullanmak için yanına C vitamini kaynağı besinler tercih edebilirsiniz Örneğin etin yanında bol yeşillik bir salata içten bir tercih olacaktır 5) Kurban eti nasıl saklanmalı?Kurban eti 18 derecede saklanabilir Ama et çözünürse tekrardan dondurmamalısınız böylece tüketeceğiniz kadarını çözdürün 6) Kurban bayramında hazmı kolaylaştırmak için ne yerine getirmek gerek?Yemeklerden sonradan rezene, papatya gibi sindirimi destekleyen çaylar tercih edebilirsiniz Tüketeceğiniz sulara limon koyup bekletip tüketmeniz de sindiriminize asistan olacaktır 7) Hamileler kurban eti yiyebilir mi?Hamileler kurban eti yiyebilir fakat dikkatli olmalıdırlar Hamilelikte karşılaşılan sindirim güçlüğü gibi sorunlar kurban eti tüketimiyle birlikte artacaktır bu nedenle kesilen kurban etini 12 gün bekletmek bu şikayetlerin azalmasına yardımcı olacaktır Kurbanın veterine kontrolünden geçmiş olması da mümkün hastalıkları önleyecektir 8) Kimler kurban eti yememeli?Bilhassa kronik hastalığı olan kişiler et tüketimini sınırlandırmalıdır 9) Kurban eti çocuklar için zararlı mıdır?Çocuklar kurban eti tüketebilir fakat miktarı fazla önemlidir Yetersiz kırmızı et tüketimi vücutta bazı eksikliklere neden olabileceği gibi fazlasının da zararları olabileceği unutulmamalıdır Kurban eti pişirilirken kendi yağında pişirilmeli, fazladan yağ eklenmemelidir kurbanbayramindasagliklibeslenmenasilolur5c43bb3e84e6ejpegKurban eti dondurucuda nasıl saklanır? id Gad300250
 

Similar threads

Kurban Bayramında Et Tüketimi Kurban Bayramında Et Tüketimine Dikkat! Kurban Bayramının gelmesiyle birlikte sindirimi en zorlama besinlerden biri olan etin tüketimi artacaktır Bilhassa yağlı etlerin, kolesterol ve doymuş yağ oranı yüksek olduğu için yüksek tansiyonu,şeker hastalığı ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
145
Kurban Bayramı'nda gelişen kırmızı et ve tatlı tüketimi, yağ ve kolesterolde ani yükselişlere neden oluyor Özellikle ailesinde yürek ve diyabet bulunan şahısların, mide rahatsızlığı olanların bu konuda daha hassas davranmaları gerekiyor Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi Beslenme ve Diyet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
174
Kırmızı et, vücudumuzun ihtiyaç duyduğu temel beslenme gruplarından biri Buna karşın her gıdanın fazla tüketiminde olduğu gibi, kırmızı etin de fazla tüketimi oldukça riskli Alınacak bazı tedbirlerle Kurban Bayramı’nda aşırı kırmızı et tüketiminin zararlı etkileri en aza indirilerek keyifli ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
124
Bayramda dispepsi, mide ağrısı, bulantı, kabızlık, kalp çarpıntısı, tansiyon yüksekliği gibi sorunların olmaması için gıda konusunda tedbirler alınmalıdır diyen Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel, bayramda nelere dikkat edilmesi gerektiğini özetledi: id Gad300250Kurban bayramında beslenmede nelere...
Cevaplar
0
Görüntüleme
128
Birbirinden cazip ikramların hazırlanıp sunulduğu Kurban Bayramı sofralarında, özellikle kırmızı et ve tatlı tüketimi oldukça artıyor Bu koşul; özellikle kalp hastalığı, hipertansiyon ve şeker hastalığı gibi kronik sorunları olanlarda, gastrit, ülser gibi mide problemleri yaşayanlarda ve ileri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
89
858,506Konular
983,022Mesajlar
33,106Kullanıcılar
Asi1234Son üye
Üst Alt