Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kurban eti nasıl kesilir? Kurban eti kesmenin yöntemleri...

Kurban eti nasıl kesilir? Kurban eti kesmenin yöntemleri...

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
kurban_eti_nasil_kesilir_kurban_eti_kesmenin_yontemleri_1594906578_1164.jpg

Kurban bayramının yaklaşmasıyla birlikte Kurban pazarında hareketlilik başladı. Kurban bayramında yapılacak olan ibadetin doğru bir şekilde yapılması ve kurbanlık hayvanın İslami usullere göre kesilmesi çok önemlidir. Kurban kesimi hakkında merak edilenleri sizler için araştırdık. İşte detaylar:

Kurban Bayramına sayılı günler kala kurbanlıklar pazarlar da yerini aldı. Kurban pazarlarında yavaş yavaş hareketlilik olmaya başlarken en çok merak edilenler arasında kurban eti nasıl kesilir sorusu yerini aldı. Kurban Bayramında kesilen hayvanın kurallarına göre ve hayvana acı çektirmeden kesmek çok önemlidir. Hayvanı kestikten sonra da güzelce temizleyip gerekli ayırımları yapıp dağıtımı olmalıdır. Kurban kesimi sırasından insanlar hem kendilerine hem de hayvanlara zarar verebiliyor. Kurbanlık hayvanın kabul olması için dikkat etmemiz gereken şeyler vardır. Kesilecek olan hayvanın herhangi bir uzvunun eksik olmaması gerekir. Hayvan kesilirken gözlerinin bağlı olması ve hayvanın kesileceği anlamaması ve tek seferde boğazını kesmek çok önemlidir. Kurban etinin uygun koşullarda kesilip saklanırsa bütün yıl tazeliğini koruyabilir. İşte kurban eti kesiminin yöntemleri:

BFwvN_1594909248_6893.jpg

Kurban etlerini doğru yerlerinden ayırmak çok önemli. Kestiğiniz büyükbaş ya da küçükbaş hayvanların  kas ve bağ dokuları, epitel doku, yağ, kemik ve sinir dokusu bir arada olduğu için etin en lezzetli bölümlerini bilmek ve ona göre ayırmak gereklidir. 

Kurban kesilmeden önce dinlendirilmesi protein kaynağı olan kırmızı etin kalitesinin ve lezzetinin artmasına yardımcı olur. Kesilen hayvanın genç olması ve nasıl beslendiği de çok önemlidir. 

hu8Pc_1594909266_3851.jpg

Kurban etini parçalama işini gelince hayvanın karın içinde omurgaya bitişik, böbrek yatağında, belin iki yanına uzanan iç yağlardan ve kemikten arınmış eti bonfilelik kısmıdır. Bu eti kızartmak için ayırabilrsiniz.

Hayvanın göğüs, omuzlarının üstüne denk gelen sırttan boyuna doğru uzanan kemiksiz et ise haşlamaya en uygun antrikottur. Haşlamalık et olarak saklayabilirsiniz.Kesilen kurbanın sırt ve bel omurları bölgesinden elde edilen kemikli dövülmüş etler ise çok güzel pirzola olur.

oOErq_1594909280_5942.jpg

Kuşbaşından iri olarak kesilen but ve sırt bölgelerindeki yağ, damar ve sinirlerden ayrılmış kemiksiz et parçaları şişlik etlerin bölgesidir. Ön ve arka bacakların üst kemikli kısmından incik, but bölgesinden etleri ayırabilirsiniz.

Büyükbaş hayvanlardan belin üst kısmından boydan boya kaslı yağsız et kontrfiledir ve mühürlenerek pişirebileceğiniz muhteşem lezzete sahip bölümüdür. Kalan etleri küçük parçalara ayırarak kuşbaşı ve kıyma olarak değerlendirebilirsiniz. Kurbanlık hayvanın beyin, dalak, böbrek, karaciğer gibi organ etleri; baş, vücudun bazı bölgelerindeki kemikler, göz ve deri tüketilmesi sağlık açısından riskli olan kısımlar olduğu için tüketmemek gerekir.

Ayrıca etleri sıyırdığını kemikleri yemeklere tat vermesi için kullanabilirsiniz. Çorbalarınızı kemik suyuna pişirip lezzetli çorbalar elde edebilirsiniz.

3iVqG_1594909298_6133.jpg
 

Similar threads

Kurban bayramının yaklaşmasıyla birlikte kurban pazarında hareketlilik başladı. Kurban bayramında gerçekleştirilecek olan ibadetin doğru bir şekilde yapılması ve kurbanlık hayvanın İslami usullere göre kesilmesi çok önemlidir. Sıkça merak edilen kurban eti nasıl kesilir, dana eti nasıl pay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
77
Protein bakımından en zengin olan kırmızı et vücudumuz için gerekli olan bütün vitamini sağlıyor. Faydaları saymakla bitmeyen kırmızı eti parçalara ayırırken yapılan hatalar çok miktarda kurban etinin kullanılmadan atılmasına neden oluyor. Etleri bölümlere ayırırken doğru yerden kesmek ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
233
Protein bakımından en zengin olan kırmız et vücudumuz için gerekli olan bütün vitamini sağlıyor. Protein deposu olan kırmızı eti parçalara ayırırken yapılan hatalar çok miktarda kurban etinin kullanılmadan atılmasına neden oluyor. Etleri bölümlere ayırırken doğru yerden kesmek ve parçalara...
Cevaplar
0
Görüntüleme
98
Kurban Bayramı'nın yaklaştığı bu dönemde Kurban satış pazarları kurbanlıklarla dolmaya başladı. Sıkı pazarlıkların yapıldığı satış alanlarında iyi kurban seçimi yapmak isteyenleri bir telaş sardı. Peki kurban nasıl seçilir, kurbanlık seçerken nelere dikkat etmeli? İşte detaylar: Kurban...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
Kurban Bayramı'nın yaklaştığı bu dönemde Kurban satış pazarları kurbanlıklarla dolmaya başladı. Sıkı pazarlıkların yapıldığı satış alanlarında iyi kurban seçimi yapmak isteyenleri bir telaş sardı. Peki kurbanlık seçerken nelere dikkat etmeli? İşte detaylar: Kurban Bayramına sayılı günler kala...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
858,461Konular
981,115Mesajlar
29,531Kullanıcılar
LaoTimonSon üye
Üst Alt