Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kurban İçin Vekalet Nasıl Verilir?

Kurban İçin Vekalet Nasıl Verilir?
0
132

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kurban Bayramı geldi kurban kesecek yada kestirecek kişileirn merak ettiği bir sorunun yanıtını paylaşmak istiyorum sizlerle çünkü bu benimd eçok merak ettiğim bir konuydu araştırdım öğrendiğim bilgileri sizlerle paylaşmak istedim umarım sorunun yanıtını net bir şekilde verebilirim

Öncelikle kurbanı bir başka kişiye kestirecekseniz kalben niyet etmeniz tatmin edici olacaktırÖrnek:Allah rızası için bayram kurbanımı kesmeye seni delege tuttum demeniz tatmin edici olacaktır

Birde şu varki Kurbanı ayrıca başka biri alacak hemde bir başka biri kesecekse o zaman amaç şöyle yapılmalı:Bayram kurbanımı almaya aldırmaya kesmeye ve kestirmeye diye amaç eidlmelidir yada daha kısa bir şekilde de niyet edebilirsiniz:Kurban işimi halletmek için seni temsilci ettim

Kurbanı bir başkasına kestirirken Allah rızası için bayram kurbanı kesitmeye seni delege ettim dmeek yeterli olacaktır

Eğer bir birey üzerine kurban kesmesi vacib olmamış olsa fakat delege vacip diyerek keserse kurban yeniden beyhude olarak sahih olmaktadırNafile kurban olsun Akika Kurbanı olsun yada adak kurbanı olsun bu kurbanlar yanlışlıkla vacib diye kesilse bile bir mahzuru olmamaktadır

*

Similar threads

Kurban Bayramı geldi kurban kesecek yada kestirecek kişileirn merak ettiği bir sorunun yanıtını paylaşmak istiyorum sizlerle cunku bu benimd ecok merak ettiğim bir konuydu araştırdım oğrendiğim bilgileri sizlerle paylaşmak istedim umarım sorunun yanıtını net bir şekilde verebilirim Oncelikle...
Cevaplar
0
Görüntüleme
106
Vekalet Nasıl Alınır Kurban Keserken Kurban Keserken Nasıl Vekalet Alınır Kurbanı başkasına kestirirken, (Allah rızası icin bayram kurbanımı kesmeye seni vekil ettim) demek ve kalben de niyet etmek gerekir Kurbanı başkasına aldıracaksa, kurbanı alacak kimse de, başkasına...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
Vekalet Nasıl Alınır Kurban Keserken Kurban Keserken Nasıl Vekalet Alınır Kurbanı başkasına kestirirken, (Allah rızası için bayram kurbanımı kesmeye seni temsilci ettim) demek ve kalben de niyeti olmak gerekir Kurbanı başkasına aldıracaksa, kurbanı alacak kimse de, başkasına kestirecekse...
Cevaplar
0
Görüntüleme
178
Kurban Bayramı önemi Kurbanda yapılması gerekenler Bayram Peygamberimizin Mekke'den Medine'ye hicretlerinin ikinci yılında yasal kılınmıştır Peygamberimiz Medine'ye hicret buyurduklarında Medinelilerin eğlendikleri iki günleri vardı Peygamberimiz: Bu günler ne oluyor?diye sorduğunda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
107
Sual: Kurban alırken nelere dikkat etmelidir? CEVAP Şunlara dikkat etmelidir: 1 Kurban satın alırken, (Bayram günü kesmesi vacib olan kurbanı almaya) diye niyet etmeli Bunu keserken, tekrar niyet etmesi şart değildir Bu aldığı hayvanı kurban etmesi de şart değildir; fakat keseceğinin kıymeti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
858,496Konular
981,666Mesajlar
29,737Kullanıcılar
ey4781Son üye
Üst Alt