iltasyazilim
FD Üye
“Yılda bir kurban keserler halkı alem iyd için,
Dem–bedem, saatbesaat ben senin kurbanınam (Fuzuli)
Malzemeler
1 kg et için, 200 griç yağı veya kuyruk yağı 1 yemek kaşığı tuz (1 kg et için: 20 gr tuz) 1 küçük kuru soğan KAVURMA NASIL YAPILIR?
Öncelikle ısıtılmış yayvan bir tencereye etleri ve soyulmuş bütün soğanı koyup ağzını kapatın Kendi kendisine sulanmasını bekleyin Suyunu salan etin üste çıkan köpüklerini alın Bir kere karıştırıp yeniden ağzını kapatın Kendi saldığı suyu çekene kadar pişirmeye devam edin Bu işlemi çabuklaştırmak için etleri düdüklü tencerede pişirebilirsiniz
Diğer tarafta iç yağını küçük küçük doğrayın ve kızartın Kakırdak denilen kavrulmuş yağları alıp, eriyen kısmı pişen etin üzerine dökün Yemeğe atılan tuzun neredeyse iki katı tuz atın 10 dakika kadarda bu şekilde pişirip, servis edin
NOT: Kuyruk yağı çabuk donmaz,fakat iç yağı çok çabuk donarKuyruk yağının kokusu sizi rahatsız etmiyorsa tercih etmenizi öneririm
Sizlerinde önerileri varsa paylaşmanızı rica ediyorum
Teşekkürler,
İyi Bayramlar
Hera
Dem–bedem, saatbesaat ben senin kurbanınam (Fuzuli)
Malzemeler
1 kg et için, 200 griç yağı veya kuyruk yağı 1 yemek kaşığı tuz (1 kg et için: 20 gr tuz) 1 küçük kuru soğan KAVURMA NASIL YAPILIR?
Öncelikle ısıtılmış yayvan bir tencereye etleri ve soyulmuş bütün soğanı koyup ağzını kapatın Kendi kendisine sulanmasını bekleyin Suyunu salan etin üste çıkan köpüklerini alın Bir kere karıştırıp yeniden ağzını kapatın Kendi saldığı suyu çekene kadar pişirmeye devam edin Bu işlemi çabuklaştırmak için etleri düdüklü tencerede pişirebilirsiniz
Diğer tarafta iç yağını küçük küçük doğrayın ve kızartın Kakırdak denilen kavrulmuş yağları alıp, eriyen kısmı pişen etin üzerine dökün Yemeğe atılan tuzun neredeyse iki katı tuz atın 10 dakika kadarda bu şekilde pişirip, servis edin
NOT: Kuyruk yağı çabuk donmaz,fakat iç yağı çok çabuk donarKuyruk yağının kokusu sizi rahatsız etmiyorsa tercih etmenizi öneririm
Sizlerinde önerileri varsa paylaşmanızı rica ediyorum
Teşekkürler,
İyi Bayramlar
Hera