Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kurban Kavurması [Bayrama Özel]

Kurban Kavurması [Bayrama Özel]

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
“Yılda bir kurban keserler halkı alem iyd için,
Dem–bedem, saatbesaat ben senin kurbanınam (Fuzuli)





Malzemeler
1 kg et için, 200 griç yağı veya kuyruk yağı 1 yemek kaşığı tuz (1 kg et için: 20 gr tuz) 1 küçük kuru soğan KAVURMA NASIL YAPILIR?
Öncelikle ısıtılmış yayvan bir tencereye etleri ve soyulmuş bütün soğanı koyup ağzını kapatın Kendi kendisine sulanmasını bekleyin Suyunu salan etin üste çıkan köpüklerini alın Bir kere karıştırıp yeniden ağzını kapatın Kendi saldığı suyu çekene kadar pişirmeye devam edin Bu işlemi çabuklaştırmak için etleri düdüklü tencerede pişirebilirsiniz
Diğer tarafta iç yağını küçük küçük doğrayın ve kızartın Kakırdak denilen kavrulmuş yağları alıp, eriyen kısmı pişen etin üzerine dökün Yemeğe atılan tuzun neredeyse iki katı tuz atın 10 dakika kadarda bu şekilde pişirip, servis edin


NOT: Kuyruk yağı çabuk donmaz,fakat iç yağı çok çabuk donarKuyruk yağının kokusu sizi rahatsız etmiyorsa tercih etmenizi öneririm
Sizlerinde önerileri varsa paylaşmanızı rica ediyorum

Teşekkürler,
İyi Bayramlar
Hera
 
858,497Konular
982,013Mesajlar
29,997Kullanıcılar
dhskdjdSon üye
Üst Alt