Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kurban Keserken Abdestli Olmak

Kurban Keserken Abdestli Olmak
0
177

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Kurban Keserken Abdestli Olmak Gerekli midir

Kurban Keserken Abdestli Elde Etmek Koşul mıdır

Kurban kesen kişinin abdestli olması durum olmamakla birlikte, kurban bir ibadet olduğu için kesenin abdestli olması daha faziletlidir

Ulu Mevlamız Şöyle Buyurmakta;

''Onların etleri ve kanları katiyen Allaha ulaşmaz Fakat Ona sizin takvanız (Allaha karşı gelmekten sakınmanız) ulaşır Böylece onları sizin hizmetinize verdi oysa, size doğru yolu gösterdiğinden dolayı Allahı büyük tanıyasınız İyilik edenleri müjdele'' (Hac 37) *

Similar threads

Her sene Kurban bayramın da kurban ibadetini yerine getirmeye çalışmaktayız.Peki, Kimler kurban kesmelidir? Cevap: İnsanların yüce Mevlamıza karşı icra etmiş olduğu ibadetlerden biride kurban ibadetidir.Kurban ibadeti bil hassa bir takva sınavı gibidir.Kesilen kurbanlar ile insanlar yüce...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Kurban nicin kesilir Kurban kesmenin amacı nedir? Kurban kesmenin asıl amacı Allahın emrini yerine getirmekdir Kestiğimiz kurbanlar icin Hac Suresinde Allah (cc): “Kurbanlarınızın etleri ya da kanları Allaha ulaşmaz; ama sizin takvanız Allaha ulaşır (2237) buyuruyor Kurban ibadetinin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
Kurban hakkında ayetler De ki: Şuphesiz benim namazım, kurbanım, hayatım ve olumum hepsi alemlerin Rabbi Allah icindir En'am : 162 Bir zamanlar İbrahim'e Beytullah'ın yerini hazırlamış ve (ona şoyle demiştik): Bana hicbir şeyi eş tutma; tavaf edenler, ayakta ibadet edenler, rukU ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
145
Kurban hakkında ayetler De ki: Şüphesiz benim namazım, kurbanım, hayatım ve ölümüm tümü âlemlerin Rabbi Allah içindir En'âm : 162 Çok Eskiden İbrahim'e Beytullah'ın yerini hazırlamış ve (ona şöyle demiştik): Bana hiçbir şeyi benzeşen alıkoyma; tavaf edenler, ayakta ibadet edenler, rükû ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
181
Kurban hakkında ayetler De ancak: Kuşkusuz benim namazım, kurbanım, hayatım ve ölümüm tümü âlemlerin Rabbi Allah içindir En'âm : 162 Bir Zamanlar İbrahim'e Beytullah'ın yerini hazırlamış ve (ona şöyle demiştik): Bana hiçbir şeyi benzeşen alıkoyma; tavaf edenler, ayakta ibadet edenler, rükû...
Cevaplar
0
Görüntüleme
170
858,496Konular
981,888Mesajlar
29,924Kullanıcılar
biliSon üye
Üst Alt