Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kurban Keserken Söylenen Söz

Kurban Keserken Söylenen Söz
0
247

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Kurban Keserken Hangi Laf Söylenir

Kurban Keserken Söylenen Laf Nedir

Kurban Keserken Ayakta iken Önce duası okunur

Üç kez Allâhü ekber Allâhü ekber lâ ilâhe illellâhü vallâhü ekber Allâhü ekber ve lillâhilhamd diye tekbir alınır ve şöyle niyet edilir:

Ya Rabbi Şu vücüdum sana karşısında böylece kusur o kadar isyân etti ancak affedilebilmem için bu vücûdu sana kurban etmem icabediyor Lakin sen şerîatınla insan kurban etmeyi haram kıldığından vücûduma değer olarak bu hayvanı kesiyorum kabul eyle Ya Rabbi Bismillâhi Allâhü ekber deyip kurban kesilir

Hem kurban kesilirken; ''Allahümme hâzâ minke ve kir inne salâtî ve nüsükî ve mahyaye ve memâtî lillâhi rabbil âlemîn Allahümme tekabbel min fülân bin fülân'' duası okunmalıdır *

Similar threads

Kurban Kesilirken Ne Söylenir Kurban Keserken Ne Okunur Kurbanlık hayvan incitilmeden kıbleye karşısında yatırılır Ayakta iken duâsı okunur Üç defa Allâhü ekber, Allâhü ekber lâ ilâhe illellâhü vallâhü ekber, Allâhü ekber ve lillâhilhamddiye tekbir alınır ve şöyle niyet edilir: Yâ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
182
İster kurban niyetiyle olsun ister diğer bir amaçla olsun hayvan kesilirken besmele çekilmesi gerekir Hayvanın kesimi sırasında besmele mahsus terk edilirse o hayvanın eti yenilmez Fakat kasıtsız ve unutularak besmele çekilmezse bu hayvanın eti yenilir Kurban kesilirken üç kere “Bismillahi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
229
Kurban Keserken Okunacak Dua Kurban Keserken Okunacak Dualar Nelerdir Kurban kesmek istiyorsanız ilk olarak farz olduğunun farkında olan olmanız ve Allahın emirlerinden biri olduğunu düşünmeniz kurban nasıl kesilir konusunda sizlere daha asistan olacağından belirli olabilirsiniz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
181
Kurban Nasıl Kesilir Kurban Keserken Okunacak Dualar Kurban Nasıl Kesilir Kurban Keserken Okunacak Dualar Neler Kurban Nasıl Kesilir Hayvan incitilmeden kesilecek yere götürülür Devenin dışındakiler kıbleye karşısında sol tarafları üzerine yavaş yavaş yatırılır Kolaylık olması için üç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
126
Kurban Keserken Hangi Dua Okunur Kurban Keserken Hangi Dualar Okunur Kurban keserken okunması gerkeen dua şöyledir Bismillah, Allahu Ekber aramak gerekir Bunu takiben, Benim namazım, haccım ve kurbanım, hayatım ve ölümüm alemlerin Rabbi olan Allaha mahsustur mealine gelen ayeti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
150
858,498Konular
982,028Mesajlar
30,009Kullanıcılar
hshahzjxhstzSon üye
Üst Alt