Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kurban Kesmek Kimlere Vaciptir?

0
178

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90

Kurban hususunda bilmediğimiz çok şey olduğunu öğrendim bugün ve bu bilgileri sizlerle paylaşmak istedimÖrneğin ben bir evde bir kişinin Kurban kesmesinin tatmin edici olduğunu biliyordum şimdiye kadarFakat bugün öğrendim ama Kurban erkeğe vacip olduğu gibi kadınlara da vacipmiş

Dinen varlıklı olan her kadın ve erkek Kurban kesmekle mükelleftirDinen bu iki kişiden hangisi varlıklı ise kurbanı o keser lakin her ikis,de varlıklı ise kurban kesmek karı kocaya vaip olurAyrıca bir çocuğun bluğ çağına erdikten sonradan kurban kesmesi vacip olurKurban bayramın ilk üç gününde kesmek demektir

Akıllı mukim olan büluğa ermiş olan ve Müslüman olan bayan ve erkeğin ihtiyacı olan eşyalar dıştan pozitif nisap miktarı malı ve parası var ise bu kişinin Kurban kesmesi vacip olur *

Similar threads

Kurban Kesmek Kimlere Vaciptir? Kurban hususunda bilmediğimiz çok şey olduğunu öğrendim bugün ve bu bilgileri sizlerle paylaşmak istedimÖrneğin ben bir evde bir kişinin Kurban kesmesinin tatmin edici olduğunu biliyordum şimdiye kadarFakat bugün öğrendim oysa Kurban erkeğe vacip olduğu gibi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
206
Kurban Kesmek Kimlere Vaciptir? imageskurbankesmekkimlerevaciptir5ae008e1d9476 Kurban hususunda bilmediğimiz cok şey olduğunu oğrendim bugun ve bu bilgileri sizlerle paylaşmak istedimOrneğin ben bir evde bir kişinin Kurban kesmesinin yeterli olduğunu biliyordum şimdiye kadarFakat bugun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
137
Kurbanı Kimler Kesmelidir ,Kurban Hakkında, Kurban kimlere vacip,kurbanı kimler kesmeli Özgürlük olmayana kurban kesmek vacip değildir Akıllı olmayan ya da ergenlik çağına ulaşmamış olan çocuklar için kurbanın vacip olup olmaması hususunda ise görüntü ayrılığı vardır İmamı Azam ile talebesi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
117
kurban kesmek kimlere vaciptirKimler kurban kesmelidir Bir kimseye kurban vacip olması için dört durum aranmaktadır: 1 — Müslüman almak Kurban bir ibadettir; gayri müslim bu ibadete ehil değildir 2 — Mukim olmak Misafire kurban vacip değildir Ola Ki vacip olsaydı, bu vazifeyi ifa etmek için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Özgürlük olmayana kurban kesmek vacip değildir Akıllı olmayan ya da ergenlik çağına ulaşmamış olan çocuklar için kurbanın vacip olup olmaması hususunda ise görüş ayrılığı vardır İmamı Azam ile talebesi İmamı Ebû Yusuf ’a göre malı olan çocuk veya malı olan deli kurban kesmekle yükümlüdür...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
858,496Konular
981,888Mesajlar
29,924Kullanıcılar
biliSon üye
Üst Alt