Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kurbandan kalan kemikler nasıl değerlendirilir? Kemik suyu nasıl saklanır?

Kurbandan kalan kemikler nasıl değerlendirilir? Kemik suyu nasıl saklanır?
0
94

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
kurbandan_kalan_kemikler_nasil_degerlendirilir_kemik_suyu_nasil_saklanir_1595944979_6495.jpg

Kurban Bayramının gelmesiyle birlikte Bayramda kesilen etlerin nasıl saklanacağı ve nasıl değerlendirileceği büyük ölçüde önem taşımaktadır. Son dönemde uzmanlar tarafından sıkça anlatılan şifalı besinlerden biri olarak gösterilen ilikli kemik suyunun faydaları çok fazladır. O halde Kurbandan kalan kemikler nasıl değerlendirilir, Kemik suyu nasıl yapılır? İşte detaylar:

Uzmanlar, Türkiye'de Kurban bayramında kesilen kurbanlıkların kemik bölümlerin çöpe atılmamasını gerektiğini savunmaktadır. Her derde deva olan kemikleri vücudunuzu bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için kullanabilirsiniz. Kemikleri çöpe atmak yerine vücudunuzun direncini arttırmak için çorbalarda ve özellikle kış aylarında olan hastalıklara karşı koruyucu olarak tüketebilirsiniz. Kemiklerin içinde bulunan ilik vücudun hastalığa karşı direnç göstermesini ve çok hızlı iyileşmesini sağlamaktadır. Aynı zamanda kemik suyuyla yapılan çorbalar, kelle paça çorbası, kemik suyuna pişirilen yemekler vücudun alması gereken bütün vitamin ve mineralleri karşılamaktadır. Kemikler bağışıklık sistemine yön veren eritrosit, lökasit ve trombosit hücrelerinin çok çabuk üretilmesine yardımcı olmaktadır. Kurban bayramını fırsat bilip kurbandan çıkan kemikleri çöpe atmak yerine değerlendirmek isterseniz detaylar haberimizde: 

AbyCH_1595943027_6628.jpg

KEMİKLER NASIL DEĞERLENDİRİLİR?

34wb7_1595943045_4194.jpg

Kuran bayramında kesilen kurbanların özellikle arka bacaklarının üst tarafı, yani kalça altı kemiğinde yer alan ilik çorbalarda koyularak tüketilmesi gerekir. Kesilen kurbanın etlerini ayırdıktan sonra kalan kemikleri iyice sıyırın ve daha sonra kullanmak için kalın poşetlere koyup dondurucuya atın. bütün yıl tüketebileceğiniz kemiklerin suyuna çorba ya da yemek yapabilirsiniz. Böylece bağışıklık sisteminizi güçlendirip hastalıklara karşı tam bir şifa deposudur. 

41msj_1595943257_6868.jpg

KEMİK İLİĞİ SUYU NASIL YAPILIR?

hs31a_1595943275_6855.JPG

Kemik iliği suyu genelde Büyükbaş hayvanlardan yapılması önerilmektedir. Sıyırdığınız kemikleri bir tencerede biraz et ile birlikte haşlamak için ocağa alın. Tencere kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alıp yaklaşık 4,5 5 saat kısık ateşte haşlamaya bırakın. Daha sonra haşlanan kemikleri çıkarıp üzerinde olan etleri sıyırın. Daha sonra tekrar kemikleri tencereye atın ve üstüne 1 bardak kadar sirke döküp 10 saat daha kısık ateşte kaynamaya bırakın. Pişirme işlemi bittikten sonra jöle kıvamına gelen kemik suyunu marketlerde satılan 10'lu buz torbalarına döküp buzluğa atabilirsiniz.Ya da buz torbanız yoksa plastik bardak veya şişelere döküp derin dondurucu da yaklaşık 6 ay muhafaza edebilirsiniz.Kemik suyunu kullanacağınız zaman tek bardak ya da ne kadar lazımsa çekip yemeklere ve çorbalara kullanabilirsiniz.

GGj1z_1595943288_0538.jpg
 
858,461Konular
981,115Mesajlar
29,531Kullanıcılar
LaoTimonSon üye
Üst Alt