Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Küresel Isınma Ödev, Ödevi

Küresel Isınma Ödev, Ödevi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Küresel Isınma ödevi, Küresel Isınmayla ilgili atama, küresel ısınma performans ödevi, küresel ısınma anket ödevi

Küresel ısınma
Küresel ısınma, dünya atmosferi ve okyanuslarının ortalama sıcaklıklarında belirlenen artış için kullanılan bir terimdir Bu durum son 50 yıldır tamamen saptanabilir duruma gelmiş ve siklet kazanmıştır
Dünya'nın atmosfere yakın yüzeyinin sıradan sıcaklığı 20 yüzyılda 06 (± 02) °C artmıştır İklim değişimi üzerindeki yaygın bilimsel görünüm, son 50 yılda sıcaklık artışının insan hayatı üstünde fark edilebilir etkiler oluşturduğuyönündedir
Küresel ısınmaya, atmosferde artan sera gazlarının niçin olduğu düşünülmektedir Karbondioksit, su buharı, metan gibi bazı gazların, güneşten gelen radyasyonun bir yandan dış uzaya yansımasını önleyerek ve öteki yana da bu radyasyondaki ısıyı soğurarak yerkürenin fazlaca ısınmasına yol açtığı ileri sürülmektedir
Su buharı, diğer sera gazlarından öbür olarak güneşten gelen radyasyonun şiddetine ve gezegenin ortalama ısısına göre değişmez olan ast bir değişkendir Dolayısıyla küresel ısınma konusunda edilgen etkiye sahiptir Ama diğer sera gazları, yer yer bağımsız istikrarsız olarak küresel ısınma üzerinde aktif bir tesir yaratabilirler Örneğin karbondioksit, yoğun volkanik etkinlik sonucu ya da millet göre eski kalıntı yakıtların yakılmasıyla yoğun olarak atmosfere salınabilir Bu şart, gezegenin ortalama ısısından bağımsız olarak ortaya çıkabilen ve sıradan ısının artması sonucunu doğuran bir etmen olarak işlev görür
Bugün için bilim çevrelerinde küresel ısınmadan dominant rolün atmosferde karbondioksit oranının artmasına bağlanmaktadır Her ne değin atmosferdeki karbondioksit,
yeşil bitkilerin fotosentez olayında, karbondioksitin litosfer yüzeyinde suda çözünmesiyle, atmosferden çekilmekte ise de, bu mekanizmaların kapasitesinin üstünde karbondioksit salınımı, gezegen üstünde sera etkisi yaratmaktadır
Su buharı dışındaki sera gazları dolayısıyla gezegen yüzeyindeki sıradan ısının artması, buharlaşmanın artmasına yol açacaktır Bu ise atmosferde daha artı su buharı, yani bulut oluşmasına yol açar Bulutlar, güneşten gelen radyasyonun bir bölümünü dış uzaya yansıtırken bir bölümünü soğurarak ısınırlar, bir bölümünü de yeryüzüne geçirirler Litosfer ve hidrosfere ulaşan bu radyasyonun da bir bölümü soğurularak ısınmaya yol açarken bir bölümü dış uzaya yansır Dış uzaya yansıyan radyasyon her yerde bulut kütlesi ile karşılaştığında, aynı olaylar yaşanır, yansıtılır, soğurulur, dış uzaya kaçar
Bu mekanizma, su buharı dışındaki sera gazlarının atmosferde artması sonucu bulutların sera etkisini artırmakta, küresel ısınmaya yeni bir katkıya yol açmaktadır
II Dünya Savaşı ardından dünya nüfusu 2 kat, buna karşılık enerji kullanımı 4 kat artmıştır 1958 yılında atmosferdeki 315 ppmm³ karbondioksit oranı 2004'te 379 ppmm³ olmuştur ABD dünya nüfusunun %4'üne sahipken karbondioksit üretiminin %'ini gerçekleştirmektedir

KÜRESEL ISINMA ANKETİ
AdınızSoyadınız:
Adresiniz:
Cinsiyetiniz: 0 Bayan
0 Erkek
Öğrenim durumunuz: 0 İlköğretim
0 Lise
0 Üniversite
Mesleğiniz:
Yaş Grubunuz: 01724 02529 03044 045üzeri

1)Küresel ısınma sizin için ne dek manâlı?
0Beni etkilediği ölçüde
0Tüm insanlık üstünde yarattığı etkileri ölçüsünde

2)Küresel ısınmaya karşı duyarlı mısınız?
0 Hayır 0 Kısmen 0 Evet

3)Çevrenizde küresel ısınma karşı bir davranışa tanık olsanız tepkiniz nasıl olurdu?
O Beni etkilemeyeceğini düşündüğüm için umursamazdım
O Uyarır,bu felaketin tüm insanlığı etkileyeceğini söylerdim

4)Küresel ısınmaya karşı yeterince tedbir aldığınızı inanıyor musunuz?
O Evet
O Hayır
(cevabınız evet ise lütfen aşağıdaki soruyu cevaplayınız)

5)Aldığınız önlemleri işaretleyiniz
O Su tasarrufuna özen gösteriyorum
O Elektrik tasarrufuna itina gösteriyorum
O Kullandığım kozmetik ürünlere (Deodorant, Saç spreyi) özen gösteriyorum
O Naylon poşet yerine kese kağıdı kullanıyorum
O Diğer

6)Küresel ısınmanın sosyal yaşamınızı ne değin etkilediğini düşünüyorsunuz?
O Hiç O Azıcık O Yeterince O Epeyce artı

7)Küresel ısınmaya yönelik bilinci arttırma kampanyalarını tatmin edici buluyor musunuz?
O Evet O Hayır

8)En çok kullandığınız yayınlama organı nedir?
O Tv
O Gazete
O Radyo
O İnternet

9)Küresel ısınmayla ilgili birçok film yapılmaktadırİleride bunların gerçekleşeceğine inanıyor musunuz?
O Yeterince inandırıcı bulmuyorum
O İnanıyorum

10)Küresel ısınma ile ilgili filmler, reklamlar ve haberler bu konuya bakışınızı değiştiriyor mu?
O Evet O Hayır

11)Altında küresel ısınma sonucu oluşacak problemler verilmiştirHangisi sizi daha çok endişelendirmektedir?
O Çoğu ülkenin istek sorunu yaşaması
O Doğal afetler (hava sıcaklığının artması, seller)
O Susama sorunu
O Hastalıkların yaygınlaşması

12)Küresel ısınmanın son 10 yıl içinde geri dönülmez bir boyuta girileceği söyleniyorBu süreci uzatmak için ne gibi önlemler alınabilir?
O Halk Müziği daha çok bilinçlendirilmeli
O Yapılacak bir şey yok

13)*Ormanlık alanlar azalacak ve kalan alanlar da ordu tarafından korunacak
*Su yetersizliğine bağlı olarak duş sayısı azalacak ve kadınlar saçlarını kazıtmak zorunda kalacak
*Karoser yeterli su alamadığı için deri kuruyacak ve 30 yaşındaki ırk 70 yaşında gibi görünecek
Tüm bu senaryolar gerçekleşirse ne yaparsınız?
O Yakın zamanda gerçekleşmeyeceği için beni etkileyemeyecektir
O Vaktinde göstermediğim duyarlılık için pişman olurum
O Kabullenirim

14)Kyoto sözleşmesi ne anlayış geliyor?
O Çevrede yaşamış canlı türlerini araştırmak için ülkelerin bir araya gelip imzaladığı anlaşma
O Türkiye ’nin AB ’ye girmesi için sunulan koşullar
O Küresel ısınmaya neden olan gazların salımlarını kısmak üzere sanayileşmiş ülkelere dağıtılmış hedefle belirleyen anlaşma
O Bilmiyorum

15)Kyoto sözleşmesini imzalayan ülkelerin çıkarları neler olabilir?
O Daha iyi bir dünya için birlik elde etmek
O Hesaplı güçlerini arttırmak
O Hiçbir fikrim yok

16)Dünyada atmosfere en çok zarar veren ülkeler arasında Türkiye de bulunmaktadırAyrıca Kyoto sözleşmesini imzalamayan ülkeler arasındadırÜlkemizin böyle bir durumda olması size ne düşündürüyor?
O Ülkemiz küresel ısınmaya yeterince tartı vermiyor
O Bir anlaşma küresel ısınmaya bahşedilen önemi göstermez

17)Sizce İzmir ’deki kurumlar küresel ısınmaya yeterince tartı veriyor mu?
O Evet O Hayır

18)İzmir ’deki küresel ısınma ile ilgili kurumlar neler yapmalı?
O Daha pozitif yapmalı
O Zaten yeterince etkin
O Öteki

19)Küresel ısınma ile ilgili herhangi bir çalışmaya katıldınız mı?
O Evet O Hayır
Ilave veri:

20)TEMA Vakfı ’nın açılımı aşağıdakilerden hangisidir?
O Türkiye Eğitim,Iş Araştırma Vakfı
O Türkiye Madenler ve Enerji Kaynaklarını Araştırma Vakfı
O Türkiye Erozyonla Çaba Ağaçlandırma ve Doğal Kaynakları Koruma Vakfı *