Kürtaja Hapis Cezası Geliyor Duydunuz mu? Kürtaja Hapis Cezası Kürtaja Hapis Geliyor Son dönemlerin aktüel haberlerinden ve konularından biri de kürtaj yasağı oldu Melek'lerim Bir çok kişi kürtaj yasağını yerinde görürken, bir fazla bayan da sokaklarda benim bedenim benim kararım!diye sloganlar atarak bu yasağa aleyhinde çıkıyor Kürtaj hakkında ancak düşüncelerimi, şimdilik kendime saklıyor ve kürtaj yasağı hakkında yeni meydana çıkan kanuna kadar kürtaja hapis cezası geliyor haberini sizlerle paylaşıyorum Melek'ler 1549040831 1549040831 kurtajahapiscezasigeliyorduydunuzmu5c547cc3dd43bkurtajahapiscezasigeliyorduydunuzmu5c547cc3dd43b kurtajahapiscezasigeliyorduydunuzmu5c547cc3dd43b Kamuoyunda büyük tartışma yaratan ve TBMM'nin yeni dönemine kalan kürtaj düzenlemesiyle ilgili, Sağlık Durumu Bakanı Recep Akdağ, önceki gün Bakanlar Kurulu’na sunum yaptı Kürtajı yalnızca kadın doğum uzmanları yapabilecek 10 hafta üzerindeki gebeliklerin sonlandırılmasında eğitim hastaneleri ve sağlık kurullarına yetki verilecekKürtajda tıbbi zorunluluk halleri somutlaştıracak Tıbbi zorunluluk olmadan 10 haftanın üstünde kürtaja izin veren kadına 1 yıldan 3 yıla değin hapis cezası verilecek Bu, mevcut durumda 1 yıla dek hapis ve adli para cezası Nüfus planlaması kanunu ve tüzüğü kaldırılacak, bunun yerine Üreme Sağlığı Hizmetleri Kanunu çıkarılacak Ağrısız doğum hizmeti yaygınlaştırılacak Bu hizmet için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yeterli ödeme yapması sağlanacak Üreme sağlığı ile ilgili etkili bir danışma hattı oluşturulacak Çalışan annelere doğum sonrası bahşedilen 8 haftalık ücretli müsade 6 aya çıkarılacak ve süt izninin 2’nci 6 aylık döneminde bahşedilen süt izni süresi 15 saatten 2 saate çıkarılacakÇalışan ve çocuk sahibi olan annelere anaokulu yardımı yapılacak, çocuk yardımı artırılacak