iltasyazilim
FD Üye
Kurtarıcı Yeşil Mercimek Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*10 adet baklavalık yufka
Arasına sürmek için;
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı yoğurt
*Yarım çay bardağı süt
İç malzemesi;
*1 buçuk su bardağı yeşil mercimek
*2 adet orta boy soğan
*1 yemek kaşığı margarin yada tereyağı
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı biber salçası
*İsteğe göre pul biber karabiber kimyon
*1 çay kaşığı tuz
Kurtarıcı Yeşil Mercimek Böreği Tarifi Yapılışı Bir defa arkadaşımın gününde denk gelmiştim ve yemeye doyamamıştım bu böreği Hem çok lezzetli hem de evde sürekli ıspanak bulunduramayan benim gibi bayanlar için az malzemeli ve çok vitamin değeri yüksek kurtarıcı bir börek
Yeşil mercimekler tencerede haşlanır Soğanlar tavaya ince ince doğranır ve sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur Salça da eklenerek kavrulmaya devam edilir, baharatlar ve tuz eklenir En son mercimekler eklenir bir süre daha kavrulur Soğumaya bırakılır
Yufkalar iki tanesi tezgaha serilir, en üstteki yufkanın üzerine yoğurtlu sos gezdirilir Mercimekli iç harç yufkanın üzerine uç kısmına uzunlamasına konulur ve yufka katlanarak rulo şeklinde sarılır Bıçakla kesilir ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir Diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır Üzerlerine yumurta sarısı yada evde yoksa yoğurt sürülür, ben kalan yoğurtlu sosun içine bir kasık daha yoğurt ekleyip sürdüm, çok güzel kızardı börekler
*10 adet baklavalık yufka
Arasına sürmek için;
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı yoğurt
*Yarım çay bardağı süt
İç malzemesi;
*1 buçuk su bardağı yeşil mercimek
*2 adet orta boy soğan
*1 yemek kaşığı margarin yada tereyağı
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı biber salçası
*İsteğe göre pul biber karabiber kimyon
*1 çay kaşığı tuz
Kurtarıcı Yeşil Mercimek Böreği Tarifi Yapılışı Bir defa arkadaşımın gününde denk gelmiştim ve yemeye doyamamıştım bu böreği Hem çok lezzetli hem de evde sürekli ıspanak bulunduramayan benim gibi bayanlar için az malzemeli ve çok vitamin değeri yüksek kurtarıcı bir börek
Yeşil mercimekler tencerede haşlanır Soğanlar tavaya ince ince doğranır ve sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur Salça da eklenerek kavrulmaya devam edilir, baharatlar ve tuz eklenir En son mercimekler eklenir bir süre daha kavrulur Soğumaya bırakılır
Yufkalar iki tanesi tezgaha serilir, en üstteki yufkanın üzerine yoğurtlu sos gezdirilir Mercimekli iç harç yufkanın üzerine uç kısmına uzunlamasına konulur ve yufka katlanarak rulo şeklinde sarılır Bıçakla kesilir ve yağlanmış fırın tepsisine dizilir Diğer yufkalara da aynı işlem uygulanır Üzerlerine yumurta sarısı yada evde yoksa yoğurt sürülür, ben kalan yoğurtlu sosun içine bir kasık daha yoğurt ekleyip sürdüm, çok güzel kızardı börekler