Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kurtuluş Savaşı Anıları

Kurtuluş Savaşı Anıları
0
562

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Kurtuluş Savaşı Anıları Ataturk
kurtuluş savaşı anıları kısa
Ataturkun kurtuluş savaşı anıları

ATANIN ANAFARTALAR’DAN BİR ANISI

Ataturk Anafartalar’da duşmanı şaşkına cevirirken gerektikce hasmının durumundan bilgi edinmek icin “bir dil yakalayın! der, Mehmetcikler de ne yapıp yapıp karşı taraftan bir asker yakalar getirirlermiş
Bir gun getirilen dilden gerekli bilgiler alındıktan sonra ata sormuş:
Peki, sen yeni Zelandalısın madem, Turklerden ne kotuluk gordun ki vuruşmak icin kalkmış ta oralardan buraya gelmişsin?
Yeni Zelandalının bunu sırf spor icin yaptığını ve kendisinin sportmen olduğunu oğungen bir tavırla soylemesi uzerine Ata:
İyi ama, sportmenliğin ne işe yaradı? Baksana, bir erimizin onune duşmuş kuzu kuzu buraya getirilmişsin! Deyince tutsak şu karşılıkta bulunmuş:
Sizin eriniz spor kurallarını cok kaba bir şekilde ciğneyince ben ne yapabilirdim? Sportmen olmayan hasımlarla karşılaşacağımı bilseydim hic gelmezdim!
Meğer Mehmetcik, Zelandalıyı en can alacak yerinden yakalayarak sıkıp bayıltmış, avını ayılıncaya dek sırtında taşımış, sonra da elini cekmeden Turk siperlerine değin surmuş
Ata bu oykuyu anlatır Zelandalının sportmenlik anlayışına, Mehmetciğin de kullandığı pratik (!) usule gulerdi

858,505Konular
982,698Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt