iltasyazilim
FD Üye
Kuru Baklava Tarifi İçin Malzemeler
*8 tane baklavalık yufka
*1, 5 Su bardağı şeker
*1 Su bardağı tahin
*23 Yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
*1 Yumurta Akı
*( İsteğe göre tahin ve şeker miktarı arttırılabilir )
İÇİ İÇİN;
*Fındık veya ceviz
Kuru Baklava Tarifi Yapılışı İlk olarak 2 yaprak yufkayı tek tek tereyağla fırça yardımıyla yağlıyoruz ve üste üste koyuyoruz Daha sonra şeker ve tahini karıştırıp yufkanın üzerine sürüyoruz İçine fındık veya ceviz döküp komple enine sıkı bir şekilde sarıyoruz 3? er santim uzunlukta kesip yağlı tepsiye diziyoruz Aynı işlemi diğer yufkalar içinde uyguluyoruz Üzerine 1 yumurta akı sürüp 180 derecelik fırına koyuyoruz
Afiyet olsun
*8 tane baklavalık yufka
*1, 5 Su bardağı şeker
*1 Su bardağı tahin
*23 Yemek kaşığı eritilmiş tereyağ
*1 Yumurta Akı
*( İsteğe göre tahin ve şeker miktarı arttırılabilir )
İÇİ İÇİN;
*Fındık veya ceviz
Kuru Baklava Tarifi Yapılışı İlk olarak 2 yaprak yufkayı tek tek tereyağla fırça yardımıyla yağlıyoruz ve üste üste koyuyoruz Daha sonra şeker ve tahini karıştırıp yufkanın üzerine sürüyoruz İçine fındık veya ceviz döküp komple enine sıkı bir şekilde sarıyoruz 3? er santim uzunlukta kesip yağlı tepsiye diziyoruz Aynı işlemi diğer yufkalar içinde uyguluyoruz Üzerine 1 yumurta akı sürüp 180 derecelik fırına koyuyoruz
Afiyet olsun