Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuru Biber Dolması Yapımı (Elbistan Biberi)

Kuru Biber Dolması Yapımı (Elbistan Biberi)

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Kuru Biber Dolması Yapımı (Elbistan Biberi) Tarifi İçin Malzemeler

*15 beş kilo dolmalık elbistanın yerli biberi
*saplamak için ip ve iğne

Kuru Biber Dolması Yapımı (Elbistan Biberi) Tarifi Yapılışı Kış yaklaşırken telaşlarda artmaya başladı, dolmalar kuruyor, reçeller yapılıyor turşular yapılıyor herkeste tatlı bir telaş var, Allah tüm arkadaşlarıma hayırlısıyla hazırladıkları ürünleri yedirmeyi nasip etsin(amin)
Evet dostlarım ben maraşta oturduğum için her yörenin olduğu gibi elbistanımızında yerli ürünleri vardır işte bu dolmalık biberde bunlardan biri, sonbaharda elbistan halkı çuval çuval alır bu dolmalık biberleri balkonlarında teraslarında ve bahçelerinde kuruturlar ben bu zamanı çok seviyorum tüm elbistan evlerinde şu anda hep biber kuruları asılı, elbistanın vazgeçemediği yemeklerinden biride kur biber dolmasıdır harika yapıyorlar hanımlar, onun içinde bolca kurutuyorlar Bu dolmalar ince kabuklu ve çok açık sarımtırak renkte olup tadıda oldukça acıdır, normal dolma biberler gibi malesef tatlı değiller, pazardan aldığım bu dolma biberlerin içlerini tek tek çıkardım bir leğene bıraktım sonra sağlamca bir ipe yeteri kadar on onbeş tane kadar iğneyle taktım ve evimin güneş gören yerlerine denk gelecek şekilde astım benim bahçem olduğu için ben rahatça asabildim kuruması için Siz de balkonlarınıza asabilirsiniz, inşallah kuruyunca rengi kırmızımsı olacak o zaman toplayıp büyükçe bir naylon poşete bırakıp serin ve kuru bir yerde kullanmak üzere muhafaza edeceğim şimdiden elinize sağlık

858,505Konular
982,815Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt