Kuru Biber Ve Kuru Patlıcan Kızartması Tarifi İçin Malzemeler Yarım dizi kuru biberYarım dizi dilimlenmiş kuru patlıcan3 diş sarımsakTuz45 yemek kaşığı süzme yoğurtKızartmak için sıvı yağUn (biberleri ve patlıcanları kızartma öncesi bulamak için) Sos İçin ; 4 yemek yemek kaşığı akıcı yağ1 yemek yemek kaşığından eksik toz biber1 tatlı kaşığı pul biber Kuru Biber Ve Kuru Patlıcan Kızartması Tarifi Yapılışı Dizi olan kuru biber ve patlıcanlarımızı tencerede 15 dakika haşlayalımHaşlanan malzemeleri süzgece alıp soğumasını bekleyelimSoğuduktan sonra kuru biberlerimizin çekirdeklerini temizleyelim ve patlıcanlarla birlikte üstüne un serpelim ve karıştıralımUn miktarını göz kararı ayarlayabilirsiniz una bulanmış biber ve patlıcanlarımızı kavgalı yağda unu pembeleşinceye kadar (12 dakika) kızartıyoruzKızaran malzemeleri tabağa alıp soğumaya bırakıyoruzMinik bir tavada sos için akışkan yağımızı ısıtıyoruz ısınan yağı ocaktan alıp bir 20 saniye sonradan (yanmaması için) toz biberi ek edip karıştırıyoruzSarımsaklı yoğurdumuzu hazırlayıp soğuyan biber ve patlıcanların üzerine döktükten sonradan hazırladığımız sosumuzu da en üste döküyoruz Sağlık Durumu olsun ol sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur