iltasyazilim
FD Üye
Kuru Biberli Topalak Tarifi İçin Malzemeler
*2 çay bardağı pilavlık bulgur
*1 adet büyük soğan
*1 buçuk su bardağına yakın un
*1 tatlı kaşığı kekik
*1 tatlı kaşığı kimyon
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı kuru nane
*2 ymek kaşığı domates salçası
*İsteğe göre kuru biber
*8 bardak sıcak su
*2 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
Kuru Biberli Topalak Tarifi Yapılışı Bulguru üstünü geçecek kadar sıcak suyla hafif kabarana kadar kaynatıyoruz Daha sonra bulguru soğumaya bırakıyoruz Soğuyunca salçayı ve baharatları ekliyoruz Bir tane soğan rendeliyoruz İyice karıştırıyoruz Unu da kontrollü şekilde ekleyerek yoğuruyoruz Hafif sert bir karışım elde ediyoruz Bilye büyüklüğünde koparıp elimizde yuvarlıyoruz Ayrı bir tencerede iki yemek kaşığı salçayı yarım çay bardağı zeytinyağıyla kavuruyoruz üzerine 8 bardak kadar sıcak su ekliyoruz Kuru biberleri ekliyoruz Yuvarladığımız topalakları da ekliyoruz Suyun üzerine çıkmaya başlayınca ocağın altını kapatıyoruz Sıcak servis ediyoruz Afiyet olsun
*2 çay bardağı pilavlık bulgur
*1 adet büyük soğan
*1 buçuk su bardağına yakın un
*1 tatlı kaşığı kekik
*1 tatlı kaşığı kimyon
*1 tatlı kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı kuru nane
*2 ymek kaşığı domates salçası
*İsteğe göre kuru biber
*8 bardak sıcak su
*2 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım çay bardağı zeytinyağı
Kuru Biberli Topalak Tarifi Yapılışı Bulguru üstünü geçecek kadar sıcak suyla hafif kabarana kadar kaynatıyoruz Daha sonra bulguru soğumaya bırakıyoruz Soğuyunca salçayı ve baharatları ekliyoruz Bir tane soğan rendeliyoruz İyice karıştırıyoruz Unu da kontrollü şekilde ekleyerek yoğuruyoruz Hafif sert bir karışım elde ediyoruz Bilye büyüklüğünde koparıp elimizde yuvarlıyoruz Ayrı bir tencerede iki yemek kaşığı salçayı yarım çay bardağı zeytinyağıyla kavuruyoruz üzerine 8 bardak kadar sıcak su ekliyoruz Kuru biberleri ekliyoruz Yuvarladığımız topalakları da ekliyoruz Suyun üzerine çıkmaya başlayınca ocağın altını kapatıyoruz Sıcak servis ediyoruz Afiyet olsun