iltasyazilim
FD Üye
Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler
*20 adet kuru patlıcan
*15 adet kuru dolmalık biber
*15 yaprak lahana
İç harcı;
*500 gr kuşbaşı kuzu eti
*3 su bardağı pirinç
*3 orta boy kurusoğan
*1 demet maydanoz
*2 yemek kaşığı domates salçası
*2 yemek kaşığı biber salçası
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı zeytin yağı
*Tuz
*Pulbiber
*Karabiber
*2 su bardağı tane sumak
*Sumak için 4 su bardağı su
Kuru Dolma Tarifi Yapılışı Kuru patlıcan, biber ve lahanayı 15 dk ayrı ayrı haşlıyoruz Sumak ekşisini versin diye önceden suya bırakıyoruz ,etimizi küçük parçalar halinde doğuruyoruz Derin bir kaba doğradığımız et, kuru soğan ve maydanozu koyup ,yağ ,salça, pulbiber, tuz pirinçle iyice karıştırıyoruz Daha sonra dolmalarımızı dolduruyoruz, tencereye dizdiğimiz dolma ve sarmamızın üzerine sumak suyumuzu döküp kısık ateşte ortalama 45 dk pişiriyoruz Hepinize şimdiden afiyet olsun*?
*
*20 adet kuru patlıcan
*15 adet kuru dolmalık biber
*15 yaprak lahana
İç harcı;
*500 gr kuşbaşı kuzu eti
*3 su bardağı pirinç
*3 orta boy kurusoğan
*1 demet maydanoz
*2 yemek kaşığı domates salçası
*2 yemek kaşığı biber salçası
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı zeytin yağı
*Tuz
*Pulbiber
*Karabiber
*2 su bardağı tane sumak
*Sumak için 4 su bardağı su
Kuru Dolma Tarifi Yapılışı Kuru patlıcan, biber ve lahanayı 15 dk ayrı ayrı haşlıyoruz Sumak ekşisini versin diye önceden suya bırakıyoruz ,etimizi küçük parçalar halinde doğuruyoruz Derin bir kaba doğradığımız et, kuru soğan ve maydanozu koyup ,yağ ,salça, pulbiber, tuz pirinçle iyice karıştırıyoruz Daha sonra dolmalarımızı dolduruyoruz, tencereye dizdiğimiz dolma ve sarmamızın üzerine sumak suyumuzu döküp kısık ateşte ortalama 45 dk pişiriyoruz Hepinize şimdiden afiyet olsun*?
*