iltasyazilim
FD Üye
Kuru Domatesli Ve Cevizli Ekmekler Tarifi İçin Malzemeler
*750 gr (5 su bardağı34 yemek kaşığı tam buğday unu
*1 5 çorba kaşığı toz maya
*2 çorba kaşığı pekmez
*450 gr (2 su bardağı) su
*1516 tane kurutulmuş domates
*78 tane ceviz
*2 tatlı kaşığı tuz
*3 yemek kaşığı zeytinyağ
*1 çay kaşığı zencefil
*1 yemek kaşığı biberiye
*1 yemek kaşığı kekik
*Yumurta sarısı(1 kaşık suyla açılmış)
Kuru Domatesli Ve Cevizli Ekmekler Tarifi Yapılışı İlk önce kuru domatesleri küp şeklinde doğrayalım ve üzerine sıcak su ekleyip yarım saat bekletelim 1 su bardağı ılık suyun içinde pekmez ve mayayı karıştırıp, 5 dakika kabartalım Yoğurma kabının içine un, kabaran mayayı, zencefil, zeytinyağ, biberiye, kekik ve kalan suyu ekleyip yoğurmaya başlayalım, tuzu ekleyelim Hamur toplanmaya başlarken yumuşayan domatesleri ve cevizi ekleyelim Yoğurmaya devam edelim Biraz sert bir hamur elde edelim (34 kaşık fazladan unu hamurun kıvamını ayarlamak için kullanacağız)İyice yoğurduktan sonra üzerini hava almayacak şekilde kapatıp 1 saat bekletelim İki katı kadar kabardıktan sonra küçük parçalar koparıp tepsiye dizelim ve üzerine içine biraz su eklediğimiz yumurta sarısı sürüp yulaf, susam, haşhaş ekelim ve 1 saat tepside mayalandırıp 180 derecede kızgın fırında 45 dakika pişirelim
*750 gr (5 su bardağı34 yemek kaşığı tam buğday unu
*1 5 çorba kaşığı toz maya
*2 çorba kaşığı pekmez
*450 gr (2 su bardağı) su
*1516 tane kurutulmuş domates
*78 tane ceviz
*2 tatlı kaşığı tuz
*3 yemek kaşığı zeytinyağ
*1 çay kaşığı zencefil
*1 yemek kaşığı biberiye
*1 yemek kaşığı kekik
*Yumurta sarısı(1 kaşık suyla açılmış)
Kuru Domatesli Ve Cevizli Ekmekler Tarifi Yapılışı İlk önce kuru domatesleri küp şeklinde doğrayalım ve üzerine sıcak su ekleyip yarım saat bekletelim 1 su bardağı ılık suyun içinde pekmez ve mayayı karıştırıp, 5 dakika kabartalım Yoğurma kabının içine un, kabaran mayayı, zencefil, zeytinyağ, biberiye, kekik ve kalan suyu ekleyip yoğurmaya başlayalım, tuzu ekleyelim Hamur toplanmaya başlarken yumuşayan domatesleri ve cevizi ekleyelim Yoğurmaya devam edelim Biraz sert bir hamur elde edelim (34 kaşık fazladan unu hamurun kıvamını ayarlamak için kullanacağız)İyice yoğurduktan sonra üzerini hava almayacak şekilde kapatıp 1 saat bekletelim İki katı kadar kabardıktan sonra küçük parçalar koparıp tepsiye dizelim ve üzerine içine biraz su eklediğimiz yumurta sarısı sürüp yulaf, susam, haşhaş ekelim ve 1 saat tepside mayalandırıp 180 derecede kızgın fırında 45 dakika pişirelim