iltasyazilim
FD Üye
Kuru Erik Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo kuru erik
*3 yemek kaşığı şeker
*1 dolu yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için
*1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Kuru Erik Kavurması Tarifi Yapılışı Kuru erik kavurmasını hiç denediniz mi ?*Van yöresinde sevilen geleneksel tatlılardan biridir
Kuru erikleri ılık suda 1 saat bekletelim*Bu şekilde iyice yumuşayacaktır Sonra erikleri yıkayıp süzgeçten geçirin fazla suyunu alın*Tavaya tereyağını alıp eritin süzdüğünüz erikleri ve şekeri ilave edip yaklaşık 15 20 dakika kadar kavurun*Servis yapacağınız tabağa kavurduğunuz erikleri alıp üzerine dövülmüş cevizi serpin*Yemek sırasında sofraya sıcakken konulursa lezzetini daha iyi alırsınız*Afiyet olsun
*Yarım kilo kuru erik
*3 yemek kaşığı şeker
*1 dolu yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için
*1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
Kuru Erik Kavurması Tarifi Yapılışı Kuru erik kavurmasını hiç denediniz mi ?*Van yöresinde sevilen geleneksel tatlılardan biridir
Kuru erikleri ılık suda 1 saat bekletelim*Bu şekilde iyice yumuşayacaktır Sonra erikleri yıkayıp süzgeçten geçirin fazla suyunu alın*Tavaya tereyağını alıp eritin süzdüğünüz erikleri ve şekeri ilave edip yaklaşık 15 20 dakika kadar kavurun*Servis yapacağınız tabağa kavurduğunuz erikleri alıp üzerine dövülmüş cevizi serpin*Yemek sırasında sofraya sıcakken konulursa lezzetini daha iyi alırsınız*Afiyet olsun