Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuru Erikli Hindi Sarma

Kuru Erikli Hindi Sarma

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kuru Erikli Hindi Sarma Malzemeleri
5 adet milföy hamuru
1 adet yumurta – üzeri için

Hindi marinasyon için Malzemeler
1 adet hindi göğüs
1 dal biberiye yaprakları
3 dal taze kekik yaprakları
1 diş sarımsak – ezilmiş
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

Mantarlı Harç için Malzemeler
1 adet soğan
10 adet kestane mantarı
10 adet kültür mantarı
3 diş sarımsak
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Erik Sos için Malzemeler
1 su bardağı kuru erik
2 su bardağı tavuk suyu
½ adet limon suyu
½ adet limon kabuğu
3 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı silme toz zencefil
Hindiyi iki streç arasında dövmek suretiyle inceltin

Hindi için olan malzemeleri bir kapta karıştırın ve hindiye masaj yaparak her tarafına yedirin 1520 dakika bu sosun içinde dinlendirin

Mantarlı harç için, mantarları ince doğrayın Soğanı yemeklik doğrayın Sarımsağı ezin Bir tavaya zeytinyağı ekleyip soğanı pembeleşinceye kadar kavurun Ardından mantar ve sarımsakları ekleyip sularını tamamen çekinceye kadar kavurmaya devam edin Pişirdiğiniz harcı rondoya alın iyice püre oluncaya kadar çekin Aynı tavaya yeniden alıp, tamamen sıvı kalmayacak kadar pişirin Kenara alıp soğutun

Erik sos için, tüm malzemeleri sos tavasına alın, erikler yumuşayıncaya kadar 1015 dakika yüksek ateşte kaynatın Ardından el blenderıyla sosu çekin Soğutun

Sosun içinde ki hindiyi alıp, streçin üzerine serin, içerisine erik sosu sürün ve rulo olacak şekilde streç yardımıyla sarın Mutfak ipi yardımıyla hindiyi açılmaması için iyice bağlayın

Bir tavaya az zeytinyağı koyup hindinin her tarafını iyice mühürleyin Ardından kenara alıp, iplerini kesin

Milföyleri buzluktan çıkartıp, dikdörtgen olacak şekilde birleştirin Hazırladığınız mantarlı harcı milföylerin üzerine yayın Hindiyi yerleştirip, milföyü hindiyi kavrayacak şekilde kapatın

Üzerine yumurta sürüp, 190 derecede 40 dakika pişirin fırından çıkarttıktan sonra 1015 dakika dinlendirip servis edin



KAYNAK:ARDANINMUTFAĞI
 
858,496Konular
982,389Mesajlar
30,223Kullanıcılar
metocdametocSon üye
Üst Alt