Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuru Fasulye Pilav

Kuru Fasulye Pilav

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Hepimiz bu güzel yemeğin tadını bir kerede olsa tatmışızdır

İşte tarifi:

Malzemeler
Yarım kilo kuru fasulye
1,5 yemek kaşığı salça
45 adet kuru biber
1 büyük baş soğan
1 çay kaşığı tepeleme kırmızı toz biber
4 kaşık sıyı yağ
Tuz

YapılışıKuru fasulyeyi 1 gece önceden suda bekletin Ya da akşama yapacaksanız sabahtan da bekletilebilir Bekletilmiş fasulyelerimizin suyunu süzüp bir kenara alalım Güvecimizin içine yağımızı ve soğanımız atıp soteleyelim Salçamızı ve toz biberimiz ve tuzumuzu ilave edelim Fasulyemizi de güvecimize ilave edip üzerini geçecek şekilde sıcak su koyalım İçine kurutulmuş açı biberleride koyup kısık ateşte pişirelim

Afiyet olsun

Yemek : Pilav
Tür : Pilavlar
Mutfak : Türk mutfağı
Süre : **
Zorluk : **

Malzemeler
2 su bardağı pilavlık pirinç
3 su bardağı su
13 su bardağı sıvı yağ
Tuz

YapılışıÖncelikle pirinçler nişastası çıkana kadar yıkanır Pirinçler sıcak ve tuzlu suda en az 15 dakika bekletilir Tencereye sıvı yağ koyulur ve yağ kızgınlaştığında pirinçler eklenir Sürekli karıştırılır Bu kısımda su eklemek için acele etmeyiniz Pirinçler birbirinden ayrılana kadar kavrulur Sonrasında su ve tuz eklenir Tuzu tadına bakarak isteğinize göre ekleyebilirsiniz Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirilir Pirinçlerin suyunu çektiği gözlemlendiğinde tencere ocaktan alınır ve demlemeye bırakılır 1520 dakika sonra kapak açılıp pilav karıştırılarak servis yapılır Afiyet olsun
 
858,497Konular
982,563Mesajlar
30,307Kullanıcılar
sinboykaSon üye
Üst Alt