iltasyazilim
FD Üye
Hepimiz bu güzel yemeğin tadını bir kerede olsa tatmışızdır
İşte tarifi:
Malzemeler
Yarım kilo kuru fasulye
1,5 yemek kaşığı salça
45 adet kuru biber
1 büyük baş soğan
1 çay kaşığı tepeleme kırmızı toz biber
4 kaşık sıyı yağ
Tuz
YapılışıKuru fasulyeyi 1 gece önceden suda bekletin Ya da akşama yapacaksanız sabahtan da bekletilebilir Bekletilmiş fasulyelerimizin suyunu süzüp bir kenara alalım Güvecimizin içine yağımızı ve soğanımız atıp soteleyelim Salçamızı ve toz biberimiz ve tuzumuzu ilave edelim Fasulyemizi de güvecimize ilave edip üzerini geçecek şekilde sıcak su koyalım İçine kurutulmuş açı biberleride koyup kısık ateşte pişirelim
Afiyet olsun
Yemek : Pilav
Tür : Pilavlar
Mutfak : Türk mutfağı
Süre : **
Zorluk : **
Malzemeler
2 su bardağı pilavlık pirinç
3 su bardağı su
13 su bardağı sıvı yağ
Tuz
YapılışıÖncelikle pirinçler nişastası çıkana kadar yıkanır Pirinçler sıcak ve tuzlu suda en az 15 dakika bekletilir Tencereye sıvı yağ koyulur ve yağ kızgınlaştığında pirinçler eklenir Sürekli karıştırılır Bu kısımda su eklemek için acele etmeyiniz Pirinçler birbirinden ayrılana kadar kavrulur Sonrasında su ve tuz eklenir Tuzu tadına bakarak isteğinize göre ekleyebilirsiniz Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirilir Pirinçlerin suyunu çektiği gözlemlendiğinde tencere ocaktan alınır ve demlemeye bırakılır 1520 dakika sonra kapak açılıp pilav karıştırılarak servis yapılır Afiyet olsun
İşte tarifi:
Malzemeler
Yarım kilo kuru fasulye
1,5 yemek kaşığı salça
45 adet kuru biber
1 büyük baş soğan
1 çay kaşığı tepeleme kırmızı toz biber
4 kaşık sıyı yağ
Tuz
YapılışıKuru fasulyeyi 1 gece önceden suda bekletin Ya da akşama yapacaksanız sabahtan da bekletilebilir Bekletilmiş fasulyelerimizin suyunu süzüp bir kenara alalım Güvecimizin içine yağımızı ve soğanımız atıp soteleyelim Salçamızı ve toz biberimiz ve tuzumuzu ilave edelim Fasulyemizi de güvecimize ilave edip üzerini geçecek şekilde sıcak su koyalım İçine kurutulmuş açı biberleride koyup kısık ateşte pişirelim
Afiyet olsun
Yemek : Pilav
Tür : Pilavlar
Mutfak : Türk mutfağı
Süre : **
Zorluk : **
Malzemeler
2 su bardağı pilavlık pirinç
3 su bardağı su
13 su bardağı sıvı yağ
Tuz
YapılışıÖncelikle pirinçler nişastası çıkana kadar yıkanır Pirinçler sıcak ve tuzlu suda en az 15 dakika bekletilir Tencereye sıvı yağ koyulur ve yağ kızgınlaştığında pirinçler eklenir Sürekli karıştırılır Bu kısımda su eklemek için acele etmeyiniz Pirinçler birbirinden ayrılana kadar kavrulur Sonrasında su ve tuz eklenir Tuzu tadına bakarak isteğinize göre ekleyebilirsiniz Kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirilir Pirinçlerin suyunu çektiği gözlemlendiğinde tencere ocaktan alınır ve demlemeye bırakılır 1520 dakika sonra kapak açılıp pilav karıştırılarak servis yapılır Afiyet olsun