iltasyazilim
FD Üye
Kuru Fasulye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*3 büyük su bardağı fasulye
*3 buçuk su bardağı kaynar su
*2 adet kuru soğan
*300500 gr kuşbaşı et (kuzu yada dana)
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Tuz
*Pulbiber
*1 yemek kaşığı tereyağı
*45 yemek kaşığı zeytinyağı
Kuru Fasulye Yemeği Tarifi Yapılışı Bugünkü akşam menümüzde afiyetle yediğimiz kuru fasulye tarifimi paylaşıcam sizlerle, bunun için öncelikle kuru fasulye seçimimi duru markasının minik olan fasulyelerinden tercih ettiğimi belirtmek isterim, et olarakta kuzu kuşbaşı kullandım çok lezzetli oldu fakat dana kuşbaşı ilede aynı lezzette enfes fasulye yapabilirsiniz
Fasulyeler*bir gece önceden bol suda tencerede ıslatılır ertesi gün suyu dökülüp bol suyla yıkanıp yemeğe hazır halde bekletilir
Kuru soğanları yemeklik doğrayarak düdüklümüzün içerisine sıvı yağı ile birlikte kavuralım
Soğanların diriliği gittikten sonra üzerine etlerimizi ilave edip beraber kavurmaya devam edelim, bu aşamada tereyağını ekleyebiliriz
Rengi dönen etlerin üzerine salçalarımızı ve baharatlarıda ekleyip karıştıralım 2 dk da beraber kavurup suyunu ekleyip tadına bakalım daha sonra düdüklümüzün kapağını kapayıp pişmeye bırakalım, (benim yemeğim AMC düdüklüde 7 dakikada pişti ve ağzını açmadan beklemeye aldım) 2 saat dinlendirdikten sonrada afiyetle pilav ve cacık eşliğinde yiyebiliriz
NOT : Benim düdüklüm AMC marka ve bu sebepten dolayı çok kısa sürede yemeğim pişti, Lütfen normal düdüklü kullanacak olanlar su miktarını ve pişme süresini kendilerine göre ayarlasın
Bu ölçülerle 67 tabak kuru fasulye yemeği elde edebilirsiniz
*3 büyük su bardağı fasulye
*3 buçuk su bardağı kaynar su
*2 adet kuru soğan
*300500 gr kuşbaşı et (kuzu yada dana)
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salçası
*Tuz
*Pulbiber
*1 yemek kaşığı tereyağı
*45 yemek kaşığı zeytinyağı
Kuru Fasulye Yemeği Tarifi Yapılışı Bugünkü akşam menümüzde afiyetle yediğimiz kuru fasulye tarifimi paylaşıcam sizlerle, bunun için öncelikle kuru fasulye seçimimi duru markasının minik olan fasulyelerinden tercih ettiğimi belirtmek isterim, et olarakta kuzu kuşbaşı kullandım çok lezzetli oldu fakat dana kuşbaşı ilede aynı lezzette enfes fasulye yapabilirsiniz
Fasulyeler*bir gece önceden bol suda tencerede ıslatılır ertesi gün suyu dökülüp bol suyla yıkanıp yemeğe hazır halde bekletilir
Kuru soğanları yemeklik doğrayarak düdüklümüzün içerisine sıvı yağı ile birlikte kavuralım
Soğanların diriliği gittikten sonra üzerine etlerimizi ilave edip beraber kavurmaya devam edelim, bu aşamada tereyağını ekleyebiliriz
Rengi dönen etlerin üzerine salçalarımızı ve baharatlarıda ekleyip karıştıralım 2 dk da beraber kavurup suyunu ekleyip tadına bakalım daha sonra düdüklümüzün kapağını kapayıp pişmeye bırakalım, (benim yemeğim AMC düdüklüde 7 dakikada pişti ve ağzını açmadan beklemeye aldım) 2 saat dinlendirdikten sonrada afiyetle pilav ve cacık eşliğinde yiyebiliriz
NOT : Benim düdüklüm AMC marka ve bu sebepten dolayı çok kısa sürede yemeğim pişti, Lütfen normal düdüklü kullanacak olanlar su miktarını ve pişme süresini kendilerine göre ayarlasın
Bu ölçülerle 67 tabak kuru fasulye yemeği elde edebilirsiniz