iltasyazilim
FD Üye
Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet kuru soğan
*Yarım kg kuru fasulye
*Yarım kg kemikli kuzu eti
*2 yemek kaşığı domates salçası
*2 yemek kaşığı biber salçası
*2 adet sivri biber
*2 adet domates
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Akşamdan ıslatılmış fasulyeleri bir tencerede kaynamaya bırakın (su üzerlerini 67 cm geçmelidir) Fasulyelerin yumuşaması, ancak diri kalması için orta ateşte pişirin Su çok kaynarsa fasulyelerin içi dışarıya çıkar Fasulyeler aniden pişip parçalanabildikleri için kaynarken sık sık kontrol etmekte fayda vardır
Bir tarafta, kemikli etleri üzerini geçecek kadar suyla pişirin Etler yumuşayınca ocaktan alın Çok ince doğranmış soğanı bir tencereye koyup orta ateşte kavurun Soğanları bu şekilde öldürdükten sonra salçayı ekleyin ve yakmamaya özen*göstererek, güzel bir koku verinceye kadar tahta kaşıkla karıştırın Çekirdekleri çıkarılarak rendelenmiş domatesleri ve sivri biberi ekleyin ve tuzu içine attıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp domates suyunu çekinceye kadar pişirin Bu aşamada kemikli etleri suyuyla birlikte ardından da fasulyeleri ekleyin Fasulyelerin üzerine su ilavesi yapabilirsiniz Bütün malzemenin tatlarının iyice kaynaşması için 10 dakika kadar orta ateşte pişirmeye devam edin Daha sonra ocağı kapatıp 30 dakika bekletin Gerekirse tekrar ısıtıp servis yapın
Sulu yemeyi tercih edenler, pişirmeyi su fasulyelerin üzerindeyken sonlandırmalıdır Kuru fasulye pilav yanında servis yapılacaksa suyunu biraz daha çekmesi gerekir
En güzel kuru fasulye kemikli et ile olur))
*1 adet kuru soğan
*Yarım kg kuru fasulye
*Yarım kg kemikli kuzu eti
*2 yemek kaşığı domates salçası
*2 yemek kaşığı biber salçası
*2 adet sivri biber
*2 adet domates
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Akşamdan ıslatılmış fasulyeleri bir tencerede kaynamaya bırakın (su üzerlerini 67 cm geçmelidir) Fasulyelerin yumuşaması, ancak diri kalması için orta ateşte pişirin Su çok kaynarsa fasulyelerin içi dışarıya çıkar Fasulyeler aniden pişip parçalanabildikleri için kaynarken sık sık kontrol etmekte fayda vardır
Bir tarafta, kemikli etleri üzerini geçecek kadar suyla pişirin Etler yumuşayınca ocaktan alın Çok ince doğranmış soğanı bir tencereye koyup orta ateşte kavurun Soğanları bu şekilde öldürdükten sonra salçayı ekleyin ve yakmamaya özen*göstererek, güzel bir koku verinceye kadar tahta kaşıkla karıştırın Çekirdekleri çıkarılarak rendelenmiş domatesleri ve sivri biberi ekleyin ve tuzu içine attıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp domates suyunu çekinceye kadar pişirin Bu aşamada kemikli etleri suyuyla birlikte ardından da fasulyeleri ekleyin Fasulyelerin üzerine su ilavesi yapabilirsiniz Bütün malzemenin tatlarının iyice kaynaşması için 10 dakika kadar orta ateşte pişirmeye devam edin Daha sonra ocağı kapatıp 30 dakika bekletin Gerekirse tekrar ısıtıp servis yapın
Sulu yemeyi tercih edenler, pişirmeyi su fasulyelerin üzerindeyken sonlandırmalıdır Kuru fasulye pilav yanında servis yapılacaksa suyunu biraz daha çekmesi gerekir
En güzel kuru fasulye kemikli et ile olur))
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.