iltasyazilim
FD Üye
Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
*1 parça yağlı et (koyun vs dana)
*1 soğan
*Yarım kilo fasulye
*1 kırmızı tatlı biber
*3 diş sarımsak
*1 patates (soğan gibi doğruyoruz)
*2 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım kaşık tatlı biber salçası (acıda olabilir )
*Bir tutam karabiber
*Bir tutam kimyon
*Bir tutam kuru nane
*Kaynamış su
*Yetecek kadar su
*Tuz (istenilen kadar)
*1 çay bardağı ayçiçek yağı
Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı
1
*Fasulyemizi akşam ıslatıyoruz yani bir tencereye koyup üzerine su koyuyoruz ve bekletiyoruz (Suyun tencerede 3 parmak kadar fazla olması gerekiyor bunu unutmayalim )
*Diğer gün suyundan süzüyoruz Tekrar su koyuyoruz (Su, fasulyenin bir karış kadar yüksekliğinde olması gerekiyor )
*Ocakta yarım haşlama kadar haşlıyoruz (tam haşlamaya bırakmıyoruz)
*Sonra suyunu tekrar* döküyoruz
*Ateşi açıyoruz
*Yağımızı tencereye koyuyoruz ve eti kavuruyoruz
*Malzemeleri ince ince doğruyoruz ardından kavuruyoruz
*Doğradıklarımızı et piştikten sonra üzerine ekliyoruz
*Karıştırıyoruz
*Salçaları ekliyoruz ve tüm herşeyi kavuruyoruz
*Kullanacağımız suyu kaynatıyoruz (birazdan* koyacağız )
*Kavrulan malzemeleri suyu süzülmüş olan fasulyenin üzerine döküyoruz ve karıştırıyoruz
*Ardından baharatlarımızı alıp karıştırıyoruz
*Tuz ekliyoruz
*Kaynattığımız suyu üzerlerine döküyoruz*
*Ateşe bırakıyoruz, kaynatıyoruz
*Kaynadıktan sonra ateşi* kısıp normal bir seviyede pişmesini bekliyoruz
*Afiyet olsun
*1 parça yağlı et (koyun vs dana)
*1 soğan
*Yarım kilo fasulye
*1 kırmızı tatlı biber
*3 diş sarımsak
*1 patates (soğan gibi doğruyoruz)
*2 yemek kaşığı domates salçası
*Yarım kaşık tatlı biber salçası (acıda olabilir )
*Bir tutam karabiber
*Bir tutam kimyon
*Bir tutam kuru nane
*Kaynamış su
*Yetecek kadar su
*Tuz (istenilen kadar)
*1 çay bardağı ayçiçek yağı
Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı
1
*Fasulyemizi akşam ıslatıyoruz yani bir tencereye koyup üzerine su koyuyoruz ve bekletiyoruz (Suyun tencerede 3 parmak kadar fazla olması gerekiyor bunu unutmayalim )
*Diğer gün suyundan süzüyoruz Tekrar su koyuyoruz (Su, fasulyenin bir karış kadar yüksekliğinde olması gerekiyor )
*Ocakta yarım haşlama kadar haşlıyoruz (tam haşlamaya bırakmıyoruz)
*Sonra suyunu tekrar* döküyoruz
*Ateşi açıyoruz
*Yağımızı tencereye koyuyoruz ve eti kavuruyoruz
*Malzemeleri ince ince doğruyoruz ardından kavuruyoruz
*Doğradıklarımızı et piştikten sonra üzerine ekliyoruz
*Karıştırıyoruz
*Salçaları ekliyoruz ve tüm herşeyi kavuruyoruz
*Kullanacağımız suyu kaynatıyoruz (birazdan* koyacağız )
*Kavrulan malzemeleri suyu süzülmüş olan fasulyenin üzerine döküyoruz ve karıştırıyoruz
*Ardından baharatlarımızı alıp karıştırıyoruz
*Tuz ekliyoruz
*Kaynattığımız suyu üzerlerine döküyoruz*
*Ateşe bırakıyoruz, kaynatıyoruz
*Kaynadıktan sonra ateşi* kısıp normal bir seviyede pişmesini bekliyoruz
*Afiyet olsun