iltasyazilim
FD Üye
Kuru Fasulyenin Yapılışı Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo kuru fasulye (2,5 su bardağı)
*45 parça kemikli et
*1 adet kuru soğan
*1 çorba kaşığı biber salçası
*1 çorba kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı tuz
*4 çorba kaşığı sıvı yağ
*Yeteri kadar su
Kuru Fasulyenin Yapılışı Tarifi Yapılışı Öncelikle fasulyeyi 23 saat önce sıcak suyla ıslatın şişsin Daha sonra düdüklü tencereye yağı koyun Soğanları doğrayıp ekleyin Kemikli eti de ekleyin, iyice kavurun Soğanlar ölene kadar ardından salçayı ilave edip biraz daha kavurun Biber salçanız tuzluysa tuz miktarını iyi ayarlayın Fasulyeyi ekleyip üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyin Çok fazla su koymayın Fasulyeler yüzeyden bakınca da gözükecek kadar olmalı Ardından düdüklü tencereyi kapatıp orta ateşte düdüğü ötene kadar bekleyin Düdüğü ötünce 20 dk kadar pişirin, kapatın Bazı fasulye daha geç pişer, bazısı daha erken pişer Ona göre ayarlayın Açtığınızda hala pişmemişse tekrar koyup pişirin Afiyet olsun
*Yarım kilo kuru fasulye (2,5 su bardağı)
*45 parça kemikli et
*1 adet kuru soğan
*1 çorba kaşığı biber salçası
*1 çorba kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı tuz
*4 çorba kaşığı sıvı yağ
*Yeteri kadar su
Kuru Fasulyenin Yapılışı Tarifi Yapılışı Öncelikle fasulyeyi 23 saat önce sıcak suyla ıslatın şişsin Daha sonra düdüklü tencereye yağı koyun Soğanları doğrayıp ekleyin Kemikli eti de ekleyin, iyice kavurun Soğanlar ölene kadar ardından salçayı ilave edip biraz daha kavurun Biber salçanız tuzluysa tuz miktarını iyi ayarlayın Fasulyeyi ekleyip üzerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyin Çok fazla su koymayın Fasulyeler yüzeyden bakınca da gözükecek kadar olmalı Ardından düdüklü tencereyi kapatıp orta ateşte düdüğü ötene kadar bekleyin Düdüğü ötünce 20 dk kadar pişirin, kapatın Bazı fasulye daha geç pişer, bazısı daha erken pişer Ona göre ayarlayın Açtığınızda hala pişmemişse tekrar koyup pişirin Afiyet olsun