
Kuru İncir Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 25 adet kuru incir
- İçlerini doldurmak için; ceviz
- 1 çay bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Kuru İncir Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Evvel kuru incirleri bir kaba alarak üzerlerine sıcak su dökün ve on beş dakika yumuşamalarını sağlayın.
- Suyu süzün ve incirlerin sap kısımlarını kesin.
- Kesik olan kısımları içe hakikat kıvırınca oluşan çukura yarım cevizleri yerleştirin.
- Yayvan bir tencereye hepsini alarak üzerine 1 çay bardağı şekeri dökün ve 2 su bardağı su ek edin.
- Kaynayana kadar orta, kaynadıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Bu ortada sık sık denetim edin.
- İncirler düzgünce pişip şerbeti yoğunlaşmaya başlayınca kapatın.
- Servis etmeden on dakika kadar evvel tereyağını eritip incirlerin üzerine gezdirin.
- Soğuduktan sonra isteğe nazaran süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.