Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuru İncirli Cevizli Çıtırlar

Kuru İncirli Cevizli Çıtırlar

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Kuru İncirli Cevizli Çıtırlar Tarifi İçin Malzemeler

*12 adet baklavalık yufka
*12 adet kuru incir
*1 yemek kaşığı tereyağı
*1 avuç dolusu iri dövülmüş ceviz
*4 tatlı kaşığı toz şeker

Üzeri için;

*Pudra şekeri

Kuru İncirli Cevizli Çıtırlar Tarifi Yapılışı Kuru incirlerimizi küp küp doğruyoruz Ve üzerini hafif geçecek kadar su koyup incirlerimiz yumuşayana kadar pişiriyoruz Bu sırada tereyağımızı eritelim Yalnız tereyağının yanmamasına dikkat edelim Ben mikrodalganın en düşük seviyesinde erittim Pişen incirlerimizin suyunu süzüp cevizleri ekleyip iyice karıştıralım 2 adet baklavalık yufkayı tezgaha serelim üzerine eritilmiş tereyağını sürelim Yufkamızın 3 Katını koyalım 1 tatlı kaşığı silme olacak kadar toz şekeri serpelim Yufkanın kısa kısmına incirli harcımızdan koyup rulo şeklinde saralım Rulonun birleşme yerine fırçayla biraz yağ sürelim ki yufkalarımız birleşsin yapışsın Ben her uzun ruloyu 4 parçaya böldüm Siz istediğiniz boyutta dilimleyebilirsiniz Tüm yufkalarımızı aynı şekilde yaptıktan sonra yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine koyalım önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri hafif kızarana dek pişirelim Piştikten sonra ilk sıcağı çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpebiliriz Kolay gelsin, afiyetler olsun

858,496Konular
982,235Mesajlar
30,151Kullanıcılar
draklobitSon üye
Üst Alt