iltasyazilim
FD Üye
Kuru İncirli Strudel Tarifi Resimli
Kuru İncirli Strudel Tarifi
Kuru İncirli Strudel Malzemeleri:
3 adet baklava yufkası ya da 2 paket yaprak hamuru
200 gr tereyağı
12 su bardağı kuru üzüm
20 hurma
6 kuru incir
12 su bardağı dövülmüş ceviz
1 limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı toz şeker
12 tatlı kaşığı toz tarçın
12 vişne şekerlemesi
2 çorba kaşığı galeta unu
12 su bardağı çekilmiş
50 gr pudra şekeri
Badem
Kuru İncirli Strudel Yapılışı: Yaprak hamurunu oda sıcaklığında bırakarak yumuşatın Fırını 180190 derecede kızdırın Tereyağını eritip bir kenara bırakın Hurmaların çekirdeklerini çıkarın İncirleri ve hurmaları ufak minik belli Üzümleri, incirleri, hurmaları, bademleri ve cevizi derin bir kapta karıştırın Diğer bir kapta limon kabuğu rendesini şeker ve tarçın ile karıştırın
Yaprak hamurunu 6 yufka halinde, az daha 60 cm uzunluğunda ve 30 cm eninde açın İçini erittiğiniz tereyağı ile yağlayarak üzerine galeta ununu serpin sonra incir ve hurma karışımını hamurun uzun tarafına, yine uzunlamasına koyun, üzerine azıcık erimiş tereyağı gezdirip limon rendesi karışımını yne karışımın üzerine serpin Karışımın tam ortasına şekerli vişneleri dizin, her tarafta üzerine azıcık yağ gezdirerek, hamuru karışımı koyduğunuz kenardan başlayarak kendi üstünde yuvarlayın Uçlarını bir tutam yağlayarak kapatın Fırın tepsisini yağlayarak, Strudeli üstüne dikkatlice, bozmadan alın, erimiş tereyağı ile üzerini yağlayın Strudel'in üzerine bıçakla bir iki çizik atın ve önceden kızdırdığınız fırında 3035 dakika pişirin Fırından çıkarınca üstüne bol bol pudra şekeri serpin ve kalın dilimler halinde keserek ılık veya soğuk olarak servis yapın Baklava yufkası kullanırsanız, yufkaları her kata erimiş tereyağı sürerek defalarca koyun Baklava yufkası yerine Elmalı Strudel hamuru da kullanabilirsiniz O süre karışımı koymadan yeniden hamurunuzu yağlayın
seçme parça *
Kuru İncirli Strudel Tarifi
Kuru İncirli Strudel Malzemeleri:
3 adet baklava yufkası ya da 2 paket yaprak hamuru
200 gr tereyağı
12 su bardağı kuru üzüm
20 hurma
6 kuru incir
12 su bardağı dövülmüş ceviz
1 limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı toz şeker
12 tatlı kaşığı toz tarçın
12 vişne şekerlemesi
2 çorba kaşığı galeta unu
12 su bardağı çekilmiş
50 gr pudra şekeri
Badem
Kuru İncirli Strudel Yapılışı: Yaprak hamurunu oda sıcaklığında bırakarak yumuşatın Fırını 180190 derecede kızdırın Tereyağını eritip bir kenara bırakın Hurmaların çekirdeklerini çıkarın İncirleri ve hurmaları ufak minik belli Üzümleri, incirleri, hurmaları, bademleri ve cevizi derin bir kapta karıştırın Diğer bir kapta limon kabuğu rendesini şeker ve tarçın ile karıştırın
Yaprak hamurunu 6 yufka halinde, az daha 60 cm uzunluğunda ve 30 cm eninde açın İçini erittiğiniz tereyağı ile yağlayarak üzerine galeta ununu serpin sonra incir ve hurma karışımını hamurun uzun tarafına, yine uzunlamasına koyun, üzerine azıcık erimiş tereyağı gezdirip limon rendesi karışımını yne karışımın üzerine serpin Karışımın tam ortasına şekerli vişneleri dizin, her tarafta üzerine azıcık yağ gezdirerek, hamuru karışımı koyduğunuz kenardan başlayarak kendi üstünde yuvarlayın Uçlarını bir tutam yağlayarak kapatın Fırın tepsisini yağlayarak, Strudeli üstüne dikkatlice, bozmadan alın, erimiş tereyağı ile üzerini yağlayın Strudel'in üzerine bıçakla bir iki çizik atın ve önceden kızdırdığınız fırında 3035 dakika pişirin Fırından çıkarınca üstüne bol bol pudra şekeri serpin ve kalın dilimler halinde keserek ılık veya soğuk olarak servis yapın Baklava yufkası kullanırsanız, yufkaları her kata erimiş tereyağı sürerek defalarca koyun Baklava yufkası yerine Elmalı Strudel hamuru da kullanabilirsiniz O süre karışımı koymadan yeniden hamurunuzu yağlayın
seçme parça *