iltasyazilim
FD Üye
Kuru Kayısı Cevizli Meze (Cirirun) Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr kuru kayısı
*2 Su bardağı su
*1 Su bardağı şeker(arzuya göre arttırılabilir)
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
*Ceviz
Kuru Kayısı Cevizli Meze (Cirirun) Tarifi Yapılışı Merhaba hanımlar Doğu Anadolu’nun incisi Van yöresine ait muhteşem lezzeti ve vitamin deposu mezemizi şık soframızda yer açabilirsiniz Özellikle eti çok seven toplum olduğumuzdan; et yemeklerinin yanında en güzel partner olarak sunmaktayız Mükemmel ötesi mezemizin yapımına başlayalım Kayısılarımızı güzelce ayıklayıp yıkayalım 10 dk kadar ilik suda bekletelim Kayısılarımızı süzüp tenceremize alalım Üzerine 2 bardak su, 1 bardak şeker dökelim Seker sevenler ölçüyü arttırabilirler Suyunu çekene kadar kaynatalım Arada karıştırıp harmanlayalım Suyunu çeken kayısımıza yağımızı koyup 78 dk kavuralım Kapağını kapatıp 10 dk kadar dinlendirelim İlk sıcağı geçince meze kayık tabağımızda üzerine ceviz yada fındık serperek servis yapalım Afiyet şeker olsun Noşi canbe (kürtce)?
*500 gr kuru kayısı
*2 Su bardağı su
*1 Su bardağı şeker(arzuya göre arttırılabilir)
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
*Ceviz
Kuru Kayısı Cevizli Meze (Cirirun) Tarifi Yapılışı Merhaba hanımlar Doğu Anadolu’nun incisi Van yöresine ait muhteşem lezzeti ve vitamin deposu mezemizi şık soframızda yer açabilirsiniz Özellikle eti çok seven toplum olduğumuzdan; et yemeklerinin yanında en güzel partner olarak sunmaktayız Mükemmel ötesi mezemizin yapımına başlayalım Kayısılarımızı güzelce ayıklayıp yıkayalım 10 dk kadar ilik suda bekletelim Kayısılarımızı süzüp tenceremize alalım Üzerine 2 bardak su, 1 bardak şeker dökelim Seker sevenler ölçüyü arttırabilirler Suyunu çekene kadar kaynatalım Arada karıştırıp harmanlayalım Suyunu çeken kayısımıza yağımızı koyup 78 dk kavuralım Kapağını kapatıp 10 dk kadar dinlendirelim İlk sıcağı geçince meze kayık tabağımızda üzerine ceviz yada fındık serperek servis yapalım Afiyet şeker olsun Noşi canbe (kürtce)?