Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kuru Kayısı Cevizli Meze (Cirirun)

Kuru Kayısı Cevizli Meze (Cirirun)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Kuru Kayısı Cevizli Meze (Cirirun) Tarifi İçin Malzemeler

*500 gr kuru kayısı
*2 Su bardağı su
*1 Su bardağı şeker(arzuya göre arttırılabilir)
*Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için;


*Ceviz

Kuru Kayısı Cevizli Meze (Cirirun) Tarifi Yapılışı Merhaba hanımlar Doğu Anadolu’nun incisi Van yöresine ait muhteşem lezzeti ve vitamin deposu mezemizi şık soframızda yer açabilirsiniz Özellikle eti çok seven toplum olduğumuzdan; et yemeklerinin yanında en güzel partner olarak sunmaktayız Mükemmel ötesi mezemizin yapımına başlayalım Kayısılarımızı güzelce ayıklayıp yıkayalım 10 dk kadar ilik suda bekletelim Kayısılarımızı süzüp tenceremize alalım Üzerine 2 bardak su, 1 bardak şeker dökelim Seker sevenler ölçüyü arttırabilirler Suyunu çekene kadar kaynatalım Arada karıştırıp harmanlayalım Suyunu çeken kayısımıza yağımızı koyup 78 dk kavuralım Kapağını kapatıp 10 dk kadar dinlendirelim İlk sıcağı geçince meze kayık tabağımızda üzerine ceviz yada fındık serperek servis yapalım Afiyet şeker olsun Noşi canbe (kürtce)?
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt