iltasyazilim
FD Üye
Kuru Kayısı Hoşafı (Komposto) Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr kuru kayısı
*2 su bardağı *şeker
*2 litre su (10 su bardağı )
*3 tane karanfil
Kuru Kayısı Hoşafı (Komposto) Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar, yazın sıcaklığında hem serinletecek hemde ağzınızı tatlandıracak alternatiflerden biri olan kayısılı hoşaf Üstelik sindirim sistemine çok faydalı Kesinlikle yemeği alışkanlık haline getirmenizi tavsiye ediyorum
Ben kayısıları ortadan ikiye kesip kullandım siz isterseniz bütün yada daha küçük kullanabilirsiniz Doğradığım kayısıları öncelikle bir kaba koyup kaynamış su ekleyiniz Üzerini kapatıp yarım saat kadar bekletin Böylece yumuşayacaklar Sonra onları süzüp iyice 23 defa iyice yıkayınız Tencerelere koyup şeker ve su ilave ediniz Kaynadıktan sonra karanfili de koyup 10 dk kadar kaynatın Ateşten aldıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp oda sıcaklığına gelene kadar bekleyiniz Sonra bir kaç saat dolapta soğutup servis ediniz
Afiyet olsun
*500 gr kuru kayısı
*2 su bardağı *şeker
*2 litre su (10 su bardağı )
*3 tane karanfil
Kuru Kayısı Hoşafı (Komposto) Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar, yazın sıcaklığında hem serinletecek hemde ağzınızı tatlandıracak alternatiflerden biri olan kayısılı hoşaf Üstelik sindirim sistemine çok faydalı Kesinlikle yemeği alışkanlık haline getirmenizi tavsiye ediyorum
Ben kayısıları ortadan ikiye kesip kullandım siz isterseniz bütün yada daha küçük kullanabilirsiniz Doğradığım kayısıları öncelikle bir kaba koyup kaynamış su ekleyiniz Üzerini kapatıp yarım saat kadar bekletin Böylece yumuşayacaklar Sonra onları süzüp iyice 23 defa iyice yıkayınız Tencerelere koyup şeker ve su ilave ediniz Kaynadıktan sonra karanfili de koyup 10 dk kadar kaynatın Ateşten aldıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp oda sıcaklığına gelene kadar bekleyiniz Sonra bir kaç saat dolapta soğutup servis ediniz
Afiyet olsun