iltasyazilim
FD Üye
Kuru Kayısı Tatlısı (Kayısı Kızartması) Tarifi İçin Malzemeler
*Kuru Kayısı 2 çorba kasesi
*50 gr tereyağı
*2 yemek kaşığı toz şeker
*2 su bardağı su
*Ceviz (üzerine serpmek için)
Kuru Kayısı Tatlısı (Kayısı Kızartması) Tarifi Yapılışı (Kuru kayısı ev yapımı olmalı çekirdekli çekirdeksiz fark etmez ben çekirdekli yapıyorum) Kuru kayısılar bi müddet suda bekletilir (10 dk) ,öncelikle tereyağı tavada eritilir Üzerine kayısı eklenir Toz şeker ve suyu ilave edilir pilav gibi suyunu çekene kadar pişirilir Fakat arada pişerken tahta bi kaşıkla karıştırıp kayısıları ezin Marmelat gibi oluyor vede dibinde biraz reçellenmiş suyundan kalmalı daha lezzetli oluyor Pişen tatlının üzerine bolca dövülmüş ceviz serpin sıcak servis yapın Hem günlük hem misafire ikram edilecek müthiş bir tatlı
*Kuru Kayısı 2 çorba kasesi
*50 gr tereyağı
*2 yemek kaşığı toz şeker
*2 su bardağı su
*Ceviz (üzerine serpmek için)
Kuru Kayısı Tatlısı (Kayısı Kızartması) Tarifi Yapılışı (Kuru kayısı ev yapımı olmalı çekirdekli çekirdeksiz fark etmez ben çekirdekli yapıyorum) Kuru kayısılar bi müddet suda bekletilir (10 dk) ,öncelikle tereyağı tavada eritilir Üzerine kayısı eklenir Toz şeker ve suyu ilave edilir pilav gibi suyunu çekene kadar pişirilir Fakat arada pişerken tahta bi kaşıkla karıştırıp kayısıları ezin Marmelat gibi oluyor vede dibinde biraz reçellenmiş suyundan kalmalı daha lezzetli oluyor Pişen tatlının üzerine bolca dövülmüş ceviz serpin sıcak servis yapın Hem günlük hem misafire ikram edilecek müthiş bir tatlı