iltasyazilim
FD Üye
*
Kuru Kayısı Ve Üzüm Hoşafı (Tarçın Ve Karanfilli) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı kuru üzüm
*1 su bardağı kuru kayısı
*7 su bardağı su
*1 su bardağı şeker
*1 adet çubuk tarçın ve 12 adet karanfil
Kuru Kayısı Ve Üzüm Hoşafı (Tarçın Ve Karanfilli) Tarifi Yapılışı Üzümleri ve parçalara ayırdığımız kayısıyı bir kaba alalım, üzerini örtecek kadar su ilave edelim ve suda 5 dakika beklettikten sonra suyunu süzüp üzümleri ve kayısıyı bir tencereye alalım Tencereye *7 su bardağı su ilave *edelim Tarçın ve karanfili ekleyelim Önce yüksek ateşte bir taşım kaynatıp*sonra ateşi kısarak 15 dakika daha pişirelim, üzümler yumuşayınca şekeri ilave edelim, *5 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alalım ve hoşafını ılınmaya bırakalım *Ilındıktan sonra buzdolabına koyup iyice soğutalım Hoşafımız soğuduktan sonra servise hazırdır Afiyet olsun
Kuru Kayısı Ve Üzüm Hoşafı (Tarçın Ve Karanfilli) Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı kuru üzüm
*1 su bardağı kuru kayısı
*7 su bardağı su
*1 su bardağı şeker
*1 adet çubuk tarçın ve 12 adet karanfil
Kuru Kayısı Ve Üzüm Hoşafı (Tarçın Ve Karanfilli) Tarifi Yapılışı Üzümleri ve parçalara ayırdığımız kayısıyı bir kaba alalım, üzerini örtecek kadar su ilave edelim ve suda 5 dakika beklettikten sonra suyunu süzüp üzümleri ve kayısıyı bir tencereye alalım Tencereye *7 su bardağı su ilave *edelim Tarçın ve karanfili ekleyelim Önce yüksek ateşte bir taşım kaynatıp*sonra ateşi kısarak 15 dakika daha pişirelim, üzümler yumuşayınca şekeri ilave edelim, *5 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alalım ve hoşafını ılınmaya bırakalım *Ilındıktan sonra buzdolabına koyup iyice soğutalım Hoşafımız soğuduktan sonra servise hazırdır Afiyet olsun