iltasyazilim
FD Üye
3 adet havuç
200 gr tereyağı
2 adet yumurta
12 bardak şeker
15 bardak un
1 çay kaşığı kabartma tozu
12 çay kaşığı soda
12 yemek kaşığı tarçın
12 yemek kaşığı vanilya
13 bardak ceviz içi
12 bardak kuru kayısı
Hazırlanışı
Havuçları soyun, küçük parçalar halinde kesin ve robotla kıyın
Bir kâseye tereyağı, şeker, vanilya, tarçın, yumurta, un, soda ve kabartma tozunu koyup 1,5 2 dakika kadar çırpın
Yağlanmış metal, kâğıt veya silikon kalıplara hamurunuzu doldurun
Her kap kekin içine bir parça kuru kayısı ve ceviz içlerini yerleştirin 180 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika pişmeye bırakın
200 gr tereyağı
2 adet yumurta
12 bardak şeker
15 bardak un
1 çay kaşığı kabartma tozu
12 çay kaşığı soda
12 yemek kaşığı tarçın
12 yemek kaşığı vanilya
13 bardak ceviz içi
12 bardak kuru kayısı
Hazırlanışı
Havuçları soyun, küçük parçalar halinde kesin ve robotla kıyın
Bir kâseye tereyağı, şeker, vanilya, tarçın, yumurta, un, soda ve kabartma tozunu koyup 1,5 2 dakika kadar çırpın
Yağlanmış metal, kâğıt veya silikon kalıplara hamurunuzu doldurun
Her kap kekin içine bir parça kuru kayısı ve ceviz içlerini yerleştirin 180 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika pişmeye bırakın