iltasyazilim
FD Üye
Kuru Kayısılı Kıyır Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*125 gr yumuşamış tereyağ
*1 yumurta
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1, 5 çay bardağı pudra şekeri
*2, 5 su bardağı un
*Yarım paket kabartma tozu
*1 portakal rendesi
Kayısı Püresi;
*250 gr kuru kayısı
*3 yemek kaşığı şeker
*1 çay bardağı mandalina suyu
*1 su bardağı su
Üzerine;
*Pudra şekeri
*Toz fıstık
Kuru Kayısılı Kıyır Kurabiye Tarifi Yapılışı Kıyır kıyır bir kurabiye için tüm malzemelerin oda ısısında olmalı, mümkünse tereyağ kullanılmalı, şeker yerine pudra şekeri tercih edilmelidir Tereyağ şekerle krema olana kadar karıştırılmalı Ancak un eklendikten sonra narin davranılmalıdır Sert yoğurulmamalı, hemencik toparlanmalıdır Son olarak mutlaka 1 saat dolapta dinlendirilmeli şekil verilip önceden ısıtılmış fırına konmalıdır Ayrıca karbonat kurabiyeleri yumuşak yaparken kabartma tozu kıyır kıyır yapar
Öncelikle kayısı püresi için gerekli malzemeleri tencereye alalım Kayısıları ikiye bölüp ekleyelim Kaynayıp iyice yumuşayınca ocağı kapatıp püre yapalım Soğuyunca kaseye alalım
Hamur malzemelerini (un hariç) iyice yoğuralım Azar azar un ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapalım Unlanmış tezgaha hamuru koyup üzerine hafif un serpelim Merdaneyle hamuru açalım Su bardağıyla yuvarlaklar keselim Ortasına 1 tatlı kaşığı kadar kayısı püresi koyalım Önce bir kenarını katlayalım Sonra diğer kenarını katlayıp kenarlarını birleştirelim Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim Buzdolabında en az yarım saat bekletelim Önceden 180 derece ısıtılmış fırında köşeleri hafif pembeleşene kadar pişirelim Soğuyunca pudra şekeri serpelim Kıyır kıyır kurabiyelerimiz hazır Afiyet olsun
Püf Noktası:Şeklinin bozulmaması için soğuk kurabiyeler sıcak fırına girmeli
Not:Tarif için Pembe Cupcake sitesinin yazarı Canan Görenek’e teşekkürler
*125 gr yumuşamış tereyağ
*1 yumurta
*2 yemek kaşığı yoğurt
*1, 5 çay bardağı pudra şekeri
*2, 5 su bardağı un
*Yarım paket kabartma tozu
*1 portakal rendesi
Kayısı Püresi;
*250 gr kuru kayısı
*3 yemek kaşığı şeker
*1 çay bardağı mandalina suyu
*1 su bardağı su
Üzerine;
*Pudra şekeri
*Toz fıstık
Kuru Kayısılı Kıyır Kurabiye Tarifi Yapılışı Kıyır kıyır bir kurabiye için tüm malzemelerin oda ısısında olmalı, mümkünse tereyağ kullanılmalı, şeker yerine pudra şekeri tercih edilmelidir Tereyağ şekerle krema olana kadar karıştırılmalı Ancak un eklendikten sonra narin davranılmalıdır Sert yoğurulmamalı, hemencik toparlanmalıdır Son olarak mutlaka 1 saat dolapta dinlendirilmeli şekil verilip önceden ısıtılmış fırına konmalıdır Ayrıca karbonat kurabiyeleri yumuşak yaparken kabartma tozu kıyır kıyır yapar
Öncelikle kayısı püresi için gerekli malzemeleri tencereye alalım Kayısıları ikiye bölüp ekleyelim Kaynayıp iyice yumuşayınca ocağı kapatıp püre yapalım Soğuyunca kaseye alalım
Hamur malzemelerini (un hariç) iyice yoğuralım Azar azar un ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapalım Unlanmış tezgaha hamuru koyup üzerine hafif un serpelim Merdaneyle hamuru açalım Su bardağıyla yuvarlaklar keselim Ortasına 1 tatlı kaşığı kadar kayısı püresi koyalım Önce bir kenarını katlayalım Sonra diğer kenarını katlayıp kenarlarını birleştirelim Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim Buzdolabında en az yarım saat bekletelim Önceden 180 derece ısıtılmış fırında köşeleri hafif pembeleşene kadar pişirelim Soğuyunca pudra şekeri serpelim Kıyır kıyır kurabiyelerimiz hazır Afiyet olsun
Püf Noktası:Şeklinin bozulmaması için soğuk kurabiyeler sıcak fırına girmeli
Not:Tarif için Pembe Cupcake sitesinin yazarı Canan Görenek’e teşekkürler