iltasyazilim
FD Üye
12 kg un
1 yumurta
2 yemek kaşığı yağ
1 mama kaşığı tuz
İçi için:
250 gr tavuk veya dana kıyması
bir miktar kıyılmış maydanoz
kırmızı biber, karabiber
Sosu için:
2 su bardağı tavuk suyu
1 kaşık salça
1 kaşık sıvı yağ
Üzerine:
sarmısaklı yoğurt
HAZIRLANIŞI
Yağ, un, su ,tuz ve yumurta kulak memesi kıvamından biraz daha katı olacak şekilde yoğurulur Bu hamur yumağı 3 parçaya ayrılır Her parça üzerine un dökülerek merdaneyle açılır 23 mm kalınlık yeterlidir Çay bardağıyla bastırılarak yuvarlaklar çıkartılırOrtalarına bir miktar etli harç konulur 6 tane çıkıntı olacak şekilde bükülür (Bu kısım biraz maharet işidir) yağlanmış tepsiye kıvrılmış uçlar alta gelecek şekilde dizilir Üzerine fırçayla sıvı yağ sürülür150 derecelik fırında 2530 dakika kızartılır Küçük bir tencerenin dibinde 1 kaşık salçayla sıvı yağ karıştırılır Üzerine 2 bardak tavuk suyu eklenir Fırında kızaran mantılar yayvan bir tencereye alınır Sıcak durumdaki sos üzerine dökülür Kısık ateşte sosu tamamen çekene kadar pişirilir Arada bir karıştırılır Servis tabağına alınıp üzerine sarmısaklı yoğurt dökülür Pul biber ve maydanozla süslenerek servis yapılır Arzuya göre üzerine eritilmiş tereyağı da dökülebilir
ALINTI
1 yumurta
2 yemek kaşığı yağ
1 mama kaşığı tuz
İçi için:
250 gr tavuk veya dana kıyması
bir miktar kıyılmış maydanoz
kırmızı biber, karabiber
Sosu için:
2 su bardağı tavuk suyu
1 kaşık salça
1 kaşık sıvı yağ
Üzerine:
sarmısaklı yoğurt
HAZIRLANIŞI
Yağ, un, su ,tuz ve yumurta kulak memesi kıvamından biraz daha katı olacak şekilde yoğurulur Bu hamur yumağı 3 parçaya ayrılır Her parça üzerine un dökülerek merdaneyle açılır 23 mm kalınlık yeterlidir Çay bardağıyla bastırılarak yuvarlaklar çıkartılırOrtalarına bir miktar etli harç konulur 6 tane çıkıntı olacak şekilde bükülür (Bu kısım biraz maharet işidir) yağlanmış tepsiye kıvrılmış uçlar alta gelecek şekilde dizilir Üzerine fırçayla sıvı yağ sürülür150 derecelik fırında 2530 dakika kızartılır Küçük bir tencerenin dibinde 1 kaşık salçayla sıvı yağ karıştırılır Üzerine 2 bardak tavuk suyu eklenir Fırında kızaran mantılar yayvan bir tencereye alınır Sıcak durumdaki sos üzerine dökülür Kısık ateşte sosu tamamen çekene kadar pişirilir Arada bir karıştırılır Servis tabağına alınıp üzerine sarmısaklı yoğurt dökülür Pul biber ve maydanozla süslenerek servis yapılır Arzuya göre üzerine eritilmiş tereyağı da dökülebilir
ALINTI