iltasyazilim
FD Üye
Kuru Meyve Hoşafı Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilogram istenilen kuru meyve ( ben kayısı ,erik ve kuşburnu kurusu kullandım)
*1 su bardağı toz şeker ( şeker miktarı damak zevkine göre ayarlanabilir)
*Su
Kuru Meyve Hoşafı Tarifi Yapılışı Kuru meyvelerimizi üzerini üç parmak geçecek kadar su ile beraber ocağa alalım Bir iki taşım kaynayınca ocaktan alıp süzelim Kuru meyveleri yıkayıp tekrar üzerini üç parmak geçecek kadar su ile ocağa alalım Harlı ateşte kaynatalım Kaynayınca ocağı kısığa alalım Kısık ateşte meyveler yumuşayana kadar pişirelim ( yaklaşık 40 dakika)
Yumuşayan meyvelerin üzerine şekeri ilave edelim Şekerle bir iki taşım kaynatalım Dinlenmeye bırakalım Ilık veya soğuk olarak ikram edelim Afiyet bal şeker olsun
*Yarım kilogram istenilen kuru meyve ( ben kayısı ,erik ve kuşburnu kurusu kullandım)
*1 su bardağı toz şeker ( şeker miktarı damak zevkine göre ayarlanabilir)
*Su
Kuru Meyve Hoşafı Tarifi Yapılışı Kuru meyvelerimizi üzerini üç parmak geçecek kadar su ile beraber ocağa alalım Bir iki taşım kaynayınca ocaktan alıp süzelim Kuru meyveleri yıkayıp tekrar üzerini üç parmak geçecek kadar su ile ocağa alalım Harlı ateşte kaynatalım Kaynayınca ocağı kısığa alalım Kısık ateşte meyveler yumuşayana kadar pişirelim ( yaklaşık 40 dakika)
Yumuşayan meyvelerin üzerine şekeri ilave edelim Şekerle bir iki taşım kaynatalım Dinlenmeye bırakalım Ilık veya soğuk olarak ikram edelim Afiyet bal şeker olsun