iltasyazilim
FD Üye
MALZEME LİSTESİ:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı karışık kuru meyve
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı pirinç
1 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI:
Pirinçi yıkıyoruz ve süzüyoruz Küçük bir tencereye pirinci koyuyoruz, biraz su ilave ediyoruz ve pişmeye bırakıyoruz Kuru meyve karışımını yıkıyoruz ve süzüyoruz Büyük bir tencereye sütü döküyoruz Toz şekeri ilave ediyoruz Kısık ateşte çırpma teliyle karıştırıyoruz Süt ısınınca haşlanmış pirinci koyuyoruz
Nişastayı bir kaseye koyuyoruz, üzerine yumurta sarısını koyuyoruz Biraz soğuk su koyuyoruz ve çırpma teliyle karıştırıyoruz Bir süre sonra da nişastayumurta karışımını ekleyip çırpma teliyle hızlıca karıştırıyoruz Kaynayınca hemen kuru meyvelerini veriyoruz ve karıştırıyoruz Fırın sütlaç kaplarına ve ısıya dayanıklı çay fincanlarına sütlacı paylaştırıyoruz Tepsinin yarısına kadar soğuk su koyuyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, üzeri kızarana pişiriyoruz
Kaynak : Oktay Usta
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı karışık kuru meyve
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı pirinç
1 yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI:
Pirinçi yıkıyoruz ve süzüyoruz Küçük bir tencereye pirinci koyuyoruz, biraz su ilave ediyoruz ve pişmeye bırakıyoruz Kuru meyve karışımını yıkıyoruz ve süzüyoruz Büyük bir tencereye sütü döküyoruz Toz şekeri ilave ediyoruz Kısık ateşte çırpma teliyle karıştırıyoruz Süt ısınınca haşlanmış pirinci koyuyoruz
Nişastayı bir kaseye koyuyoruz, üzerine yumurta sarısını koyuyoruz Biraz soğuk su koyuyoruz ve çırpma teliyle karıştırıyoruz Bir süre sonra da nişastayumurta karışımını ekleyip çırpma teliyle hızlıca karıştırıyoruz Kaynayınca hemen kuru meyvelerini veriyoruz ve karıştırıyoruz Fırın sütlaç kaplarına ve ısıya dayanıklı çay fincanlarına sütlacı paylaştırıyoruz Tepsinin yarısına kadar soğuk su koyuyoruz Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, üzeri kızarana pişiriyoruz
Kaynak : Oktay Usta