iltasyazilim
FD Üye
KURU MÜRDÜM ERİĞİ MARMELATI
12 kg kuru kayısı
5 su bardağı şeker
1 limon
Kuru mürdüm eriklerini yıkayıp, 4 su bardağı su ile yumuşayıncaya kadar pişiriniz Tel süzgeçten geçirip tekrar tenceresine koyunuz Şeker ilâve edip kıvamı gelinceye kadar kaynatınız Limon suyu katınız Sıcakken kavanozlara boşaltıp soğuyunca kapağını sıkıca kapatınız
12 kg kuru kayısı
5 su bardağı şeker
1 limon
Kuru mürdüm eriklerini yıkayıp, 4 su bardağı su ile yumuşayıncaya kadar pişiriniz Tel süzgeçten geçirip tekrar tenceresine koyunuz Şeker ilâve edip kıvamı gelinceye kadar kaynatınız Limon suyu katınız Sıcakken kavanozlara boşaltıp soğuyunca kapağını sıkıca kapatınız